Nastavljeno suđenje za ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića

  • 07.05.2021. 17:02

Optuženi za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog člana obezbjeđenja Žarka Pavlovića, te ranjavanje Gorana Ilića, Emilio Baldo, kobne noći stupio je u kontakt putem telefona sa jednim od napadača, Željkom Kovačevićem. To je utvrdio vještak Miroslav Ćurković.

Kod ubijenog napadača pronađen je telefon tzv. "specijal" koji je korišten za komunikaciju samo s jednim brojem, za koji je ranije rečeno da je koristio Baldo. Prema Izvještaju o kriminalističko analitičkoj obradi dokaza i informacija stoji i da je nešto poslije dolaska "Tojote", odnosno Krunića u kafić "Moreti", crna "korsa", koju je prema optužnici koristio Baldo, snimljena nadzornim kamerama kako prvo prolazi prema Banjaluci, a onda se vraća prema Laktašima. 

U vrijeme kada "Tojota" odlazi iz "Moretija", prema tvrdnjama vještaka, stiže još jedan poziv s broja koji je koristio Baldo i to iz bazne stanice Glamočani, u baznu stanicu Jablan, na broj koji je nađen kod Kovačevića. Obojica su, prema analizi vještaka Ćurkovića, više puta prošla pored picerije "Moreti". 

Analizirao je Ćurković kretanje svih vozila, koja su prema optužnici koristili optuženi. Njihovu putanju pratio je prema vremenu i kilometraži. Napravio je i geopoziciranje, satelitski prikaz 10 lokacija, među kojima mjesto ubistva, mjesto pronalaska oružja, vozila optuženih, te mjesta stanovanja. 

Još jednom je prikazana i putanja kretanja bijelog golfa sedam nakon kobnog događaja, koji je prema optužnici vozio optuženio Benedi Đukanović.

Ovim su izvedeni svi dokazi Tužilaštva koji su navedeni po optužnici. 

Odbrana je i danas imala prigovore na izvještaj. Tvrde da je Izvještaj zasnovan na pretpostavkama, da je nezakonit, te da vještak nije stručnjak. U nastavku glavnog pretresa odbrana će da izvede svoje dokaze. 

Optužnica protiv Đukanovića, Balda i Gajića sadrži 38 strana. Kao direktni izvršioci prema optužnici označeni su Benedi Đukanović i Željko Kovačević koji je ubijen tokom mučkog napada, a kao saučesnik optužen je i Emilio Baldo. 

Rodoljub Gajić optužen je za pomaganje u ubistvu Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića. Od ubistva, pa do njegovog hapšenja nastavio je da radi kao obezbjeđenje Krunićeve supruge i djece. 
 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.