Go Fund Me

Nemanja nastradao u Americi, skuplja se novac za transport tijela

 • Izvor: Telegraf.rs
 • 18.03.2023.15:57

Momak iz Niša Nemanja Radenković (30) nastradao je u teškoj saobraćajnoj nesreći u Americi prije nekoliko dana, a njegovi prijatelji pokrenuli su akciju preko internet platforme "Go Fund Me" da se sakupi novac potreban da se njegovo tijelo dopremi u Srbiju.

Riječ je o 70.000 dolara.

Inače, Nemanja je rodom iz Niša, gdje živi njegova porodica, a on je zbog posla boravio u Virdžiniji (SAD).

"Nikada ovo nisam pomislio da ću morati da pokrenem, ali nažalost moram. Naš dragi drug i brat Nemanja nije više sa nama, imao je saobraćajnu nesreću nekoliko noći ranije i nije se izvukao. Otišao je i ostavio nam je veliki bol za sobom ali isto i jedan zadatak, a taj zadatak je da se sada svi mi Srbi skupimo i dostavimo Nemanjino tijelo do Srbije njegovoj porodici. Ova akcija nije nešto što će nam vratiti Nemanju u život, ali ćemo ovim putem pokazati ljubav prema njemu. Počivaj u miru, Neco" napisao je njegov prijatelj, koji je naveden kao pokretač akcije.

Vijest o organizovanju pomena nastradalom srpskom državljaninu, objavljena je i na Facebook stranici crkve Svetog luke u Vašingtonu, a svi njegovi prijatelji mogu da dođu 19. marta upravo u Crkvu Sveti Luka (10660 River Road, Potomac) gdje će, poslije jutarnje liturgije, biti održan pomen za nastradalog Nišliju.

Nemanjini prijatelji su pokrenuli akciju prikupljanja novca na ovoj stranici.

"Vječan mu pomen", navodi se u internet objavi crkve Sveti Luka u Vašingtonu.

Objava na ovoj mreži, privukla je veliku pažnju pa je za svega jedan dan sakupljeno više od 60.000 dolara, od ukupno potrebnih 70.000 dolara.

Tagovi:
 • 17:00 Top 10 tajni i misterija

  Da li ste ikada razmišljali postoje li vanzemaljci, susreti druge vrste i paranormalne aktivnosti? Da li je Bigfoot zaista postojao? Da li čudovište još uvijek spava na dnu Loch Nessa? Postoje li anđeli? Kakve tajne kriju 'svete spise'?

 • 17:50 Narod priča (R)

  Pred našom kamerom, otvoriće se i ispričati priču, oni za koje ne znamo koliko u sebi nose ljubavi, istrajnosti, hrabrosti, oni koji znaju koliko je život čudnovato težak i lak, oni koji su osjetili i stradanje i ljepotu životne jednostavnosti.

 • 18:20 Serija: Slatke muke (R)

  "Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, a koji se suočava sa svakodnevnim problemima, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:31 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.