ATV

Novi detalji

Nesreća koja je šokirala BiH: Bahati vozač doktorki Azri ujutro dao čokoladu, a uveče je usmrtio

 • Izvor: Avaz
 • 03.06.2023. 17:55

U petak se navršilo sedam dana od stravične nesreće na Marindvoru u Sarajevu u kojoj je Armin Berberović (26) Mercedesom usmrtio mladu doktorku Azru Spahić.

U nesreći zbog koje su građani Sarajeva istog dana izašli na proteste povrede opasne po život zadobila je Azrina kolegica.

Pod zabranom

Berberoviću je određen jednomjesečni pritvor, utvrđeno je da je bio pod uticajem alkohola i da je “mercedesom” upravljao pod zabranom, jer mu je oduzeta vozačka dozvola.

Ubijena doktorka Spahić liječila je majku Armina Berberovića u Domu zdravlja u Starom Gradu i cijela porodica ju je lično poznavala. Čak je liječila i njegovog brata Mevludina.

Nekoliko dana prije kobne nesreće djevojci Berberovića umro je otac, sahrana je obavljena tog dana i on je popio pivo.

Oko 23 časa jurio je na posao, jer je bio zaposlen kao dispečer jednog taksi prevoznika, te je po dolasku na Marindvor napravio nesreću i ubio doktorku koju je poznavao.

Da stvar bude tragičnija, on je tog jutra bio kod Azre Spahić, jer je došao po doznake oca svoje djevojke.

Donio joj je čokoladu, a ona ga je potapšala po ramenu i rekla: “Vidimo se Deba” (Berberovićev nadimak). Nekoliko časova kasnije Berberović ju je usmrtio, piše Avaz.

Zvao Hitnu, pokušao joj pomoći

Berberović je pozvao policiju i Hitnu pomoć, te je pokušao pomoći nastradalima. S jednom od doktorki pokušao ju je izvući ispod automobila, ali bilo je prekasno. Zbog obilnog krvarenja preminula je na licu mjesta.

Tagovi:
 • 19:21 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:26 Serija: Slatke muke (12+)

  Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 20:26 Koncert: Jelena Karleuša

  Koncert: Jelena Karleuša

 • 21:46 Serija: Igra sudbine (12+)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:26 Serija: Istine i laži (12+)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 23:11 Serija: 1992 (12+)

  Serija '1992' je italijanska TV serija iz 2015. godine koju su kreirali Alessandro Fabbri, Ludovica Rampoldi i Stefano Sardo, prema ideji Stefana Accorsija, a u režiji Giuseppea Gagliardija.