Portir predator

Novi slučaj zlostavljanja u Domu "Rada Vranješević"

  • Извор: АТВ
  • 31.01.2022. 19:00

Još jedan radnik doma, takođe portir, uznemiravao je maloljetnu djevojčicu koja je ometena u razvoju, potvrđeno je ATV-u. Kao što smo ekskluzivno objavili, prijava je policiji stigla prije 15-tak dana. O svemu je obavješten i tužilac. O novom slučaju, za ATV direktor Kajkut nije rekao ni riječ, osim da je prilog ATV-a uznemirio djecu.

Za druge medije, potvrdio je da su policiji prijavili još jedan slučaj moguće obljube štićenice, da su pokrenuli disciplinski postupak protiv tog radnika i suspendovali ga. Za ATV ipak tvrdi da je suspendovan samo jedan portir, onaj koji je uhapšen prije nekoliko dana. 

"Koliko je portira suspendovano u Domu. Trenutno je suspendovan samo jedan. Za sve vrijeme, dok je trajao disciplinski postupak od 17.decembra do okončanaj disciplinskog psotupka do 31.12. on je bio suspendovan sa rada. Pošto disciplinska komisija u Domu nije utvrdila okolnosti i prijave od strane djevojčice, ali je utvrdila druge okolnosti koje su za blažu mjeru, izrečena mu je mjera 20 odsto od plate tri mjeseca i ona se vratio na rad sve dok istražni organi ne donesu novu odluku o privođenju. To je osnov za suspenziju", rekao je Vladimir Kajkut, direktor Doma "Rada Vranješević".

Direktor Doma tako ili ne zna koliko je portira suspendovano, ili tu informaciju krije. Šta se dešava u Domu Rada Vranješević, je li bilo propusta i kakvih utvrdiće stručna služba Ministrarsvtva zdravlja i socijalne zaštite Republiek Srpske. Ovih dana u toku je stručni nadzor. 

"Mi upravo provjeravamo stručnost, organizaciju samog rada, taj dio posla same ustanove socijalne zaštite. Ali, nmajeravamo da štos e tiče samog Doma Rada Vranješević, radimo i stručni nadzor, da tako kažem zakonskog funkcionisanja u skladu sa zakonskim sistemom javnih službi", izjavio je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske. 

Ministar danas ipak ne govori o eventualnoj smjeni direktora Doma. Ni o tome da li osjeća ličnu odgovornost neće dok ne stigne izvještaj stručnog nadzora. 

"U slučaju da se utvrdi odgovornost, naravno da će uslijediti smjena. Što se tiče lične odgovornosti, ukoliko se utvrdi da je ministarstvo bilo gdje zakazalo, naravno da ja osjećam svoju odgvornost. Međutim, što se tiče samog Ministarstva zdravlja u cijelom ovom segmentu, u dijelu u kome mi imamo zakonsku mogućnost da radimo, mi smo radili i mimo ovog slučaja i to i radimo", kaže Šeranić. 

Portiru Doma "Rada Vranješević“, inicijala A.K. osumnjičenom da je obljubio 13-godišnju štićenicu Doma, nakon ispitavanja u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, predložen je jednomjesečni  pritvor. Njega je prijavio vaspitač kojem se navodno požalila štićenica doma.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)