Hrvatska

Od djeda ukrao 8.000 evra pa se zabio u policiju tokom bijega

  • Извор: Агенције
  • 06.02.2023. 20:16

Nakon saslušanja u Opštinskom državnom tužilaštvu u Karlovcu određen je istražni zatvor 21-godišnjaku koji je prošle sedmice u Gornjim Dubravama kod Ogulina 76-godišnjaka fizičkom silom primorao da mu preda 8.000 evra i mobilni telefon, a potom je bježao policiji, saznaje Hina na karlovačkom sudu.

Sudija istrage Elma Kalem Mamić uvažila je u nedjelju zahtjev Opštinskog državnog tužilaštva i odredila osumnjičenom jednomjesečni istražni zatvor, ali ne zbog mogućnosti bijega, nego zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Filmska potjera

Nakon razbojništva za odbjeglim je uslijedila filmska policijska potjera, a u bijegu je, kako se nezvanično saznaje, bio do subote kada se, kako se takođe nezvanično saznaje, predao policiji.

U karlovačkom Opštinskom državnom tužilaštvu 21-godišnjak je saslušan u nedjelju, uz krivičnu prijavu za razbojništvo, ali i za prisilu prema službenoj osobi, te mu je određen istražni zatvor.

Karlovačka policija je saopštila da je ogulinska policija završila kriminalističko istraživanje te da se mladić sumnjiči da je u utorak u Gornjim Dubravama ušao u kuću 76-godišnjaka te da je "uz fizičku prisilu od njega otuđio mobilni telefon i novac u vrijednosti većoj od 8.000 evra".

Policajci su mladića pokušali zaustaviti na području Brinja, ali on je s namjerom da pobjegne svojim vozilom udario u policijsko vozilo te se udaljio, kažu u policiji.

"Preduzetim mjerama i radnjama 21-godišnjak je tokom vikenda pronađen na području opštine Plaški te je uhapšen i doveden na saslušanje", navodi se.

Тагови:
  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.