Odgođeno suđenje bivšim inspektorima

Odbrana zatražila izuzeće Sudskog vijeća i svjedoka

  • 05.11.2018. 19:19

Početak ponovljenog suđenja bivšim banjalučkim inspektorima Srđanu Raduloviću i Ognjenu Stijaku za trgovinu drogom opet je odgođeno. Odbrana je ovaj put zatražila izuzeće kompletnog Sudskog vijeća ali i svjedoka zbog čijih iskaza je suđenje i vraćeno na početak. 

Tvrdi da je kroz prvostepeni postupak pokazano da ovo vijeće nije objektivno, ali i da je Ustavni sud u odluci naveo da vijeće nije cijenilo dokaze odbrane. Zbog svega toga advokat provooptuženog Srđana Radulovića kaže da je niz razloga koji bacaju sumnju na nepristrasnost i objektivnost vijeća, pa su zato i pismeno i usmeno izuzeće i zatražili.

“Pošto je vijeće upoznato sa dokazima ono je samo trebalo tražiti da se izuzme iz ovog predmeta, pošto se nisu izuzeli, odbrana prvooptuženog je podnijela zahtjev za izuzeće, očekujemo da opšta sjednica suda što prije donese odluku, kako bi se mogli pripremiti za nastavak glavnog pretresa,” rekao je Milan Romanić advokat prvooptuženog Srđana Radulovića.

I odbrana optuženog Ognjena Stijaka saglasna je sa zahtjevom o izuzeću. Tako da ni ovo ročište nije potrajalo ni sat vremena. 

Danas su trebali da svjedoče Dubravko Kremenović i Darko Ilić- inspektor i načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske, kao i Mladen Mitrović, bivši tužilac koji je rukovodio istragom u ovom slučaju. S obzirom da je zbog zahtjeva odbrane suđenje opet odgođeno, za naredni put odgođeno je i njihovo svjedočenje. 

Suđenje inspektorima na početak je vraćeno po odluci Ustavnog suda koji je u martu ove godine ukinuo pravosnažnu presudu. I to uz obrazloženje da je presuda Vrhovnog suda Republike Srpske zasnovana na nezakonitim dokazima. Odnosno saslušanjima svjedoka pokajnika Slavka Đurića, kome nije skinuta zabrana odavanja službene tajne, i osuđivanog narkodilera Gorana Bošnjaka, koji je tvrdio da je iskaz dao pod prisilom. Upravo je odbrana tražila izuzeće i tih svjedoka.

I današnje ročište obilježilo je prepucavanje optuženog Ognjena Stijaka sa sudskim vijećem, iako mu već nekoliko puta izlaze u susret i dogovaraju naredno ročište onda kada to njemu odgovara,s obzirom da ne boravi na prostorima BiH. Danas su mu zaprijetili i da će biti udaljen iz sudnice. 

  • 09:20 Концерт: Браћа Теофиловић

    '''Концерт: Браћа Теофиловић

  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.