Beba ispala na pod

Odgovornost medicinara u Foči ispituju policija i tužilaštvo

  • Извор: АТВ
  • 24.08.2022. 19:11

Tek rođena beba ispala je na pod medicinarima u fočanskoj Bolnici. Zadobila je povrede glave i hitno je prebačena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje je i operisana. Odgovornost medicinara u Foči ispituju policija i tužilaštvo.

 “Neposredno nakon porođaja novorođenče je ispalo jedno od medicinskog osoblja na pod na tvrdu podlogu i da je tom prilikom zadobilo teške povrede glave. Novorođenče je kasnije u večernjim satima prebačeno u KCU Sarajevo jer mu je bilo pogoršano zdravstveno stanje nakon čega je urađen operativni zahvat. Koliko znamo, trenutno je beba stabilna. Mi smo preduzeli mjere, policija na terenu prikuplja činjenice i dokaze”, rekao je za ATV Srđan Vukanović, portparol Tužilaštva Trebinje. 

Tužilaštvo je obaviješteno od strane PU Foča a po prijavi dežurnog ljekara iz Sarajeva, prijavu protiv fočanskih medicinara predao je i otac povrijeđene bebe.  Iz Univerzitetske bolnice Foča ništa nisu prijavili, kažu u Tužilaštvu. Danas iz Bolnice saopštavaju da je pokrenut  interni postupak utvrđivanja svih okolnosti u ovom neželjenom događaju.

 “Izražavamo žaljenje zbog nenamjernog neželjenog dogadaja koji se desio u našoj ustanovi. Preduzete su sve mjere na adekvatnoj opservaciji novorođenčeta (ljekarski pregledi, dijagnostika) i zdravstveno stanje novorođenčeta tokom boravka na Odjeljenju ginekologije i akušerstva bilo je stabilno. Nakon provedene dijagnostičke obrade donesena je odluka nadležnih ljekara ( pedijatri, ginekolozi ) da se beba transportuje u Kliniku za pedijatriju KCU Sarajevo radi nastavka liječenja”, saopšteno je iz Univerzitetske bolnice Foča.

Oglasio se i resorni ministar. Alen Šeranić kaže da žali što se desio ovakav slučaj i dodaje da je sada najvažnije da beba bude dobro. I on traži da se ispita odgovornost, ali i šalje poruku građanima.

“Molim da se i u ovom slučaju ne donose određeni sudovi naročito po društvenim mrežama ili u javnosti na osnovu neprovjerenih inormacija i da mi krojimo neku našu istinu, mislim da sve to treba da ostavimo institucijama i da se na bazi toga donosu određeni zaključci”, rekao je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Djevojčica čiji su roditelji iz Trebinja rođena je 19. avgusta u porodilištu  Univerzitetske Bolnice Foča,  sutradan su ljekari u Sarajevu konstatovali da je zadobila frakturu lobanje zbog čega je hitno operisana. Tek tada su i roditelji saznali pravu istinu, prve informacije koje su dobili od medicinara u Foči bile su pozitivne a o padu nije bilo ni riječi, nezvanično saznaje ATV.   


Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.