Иду у Војковиће

Одређен једномјесечни притвор Дебевцу и Мехмедагићу

  • 21.12.2023. 15:11

Суд БиХ прихватио је приједлог Тужилаштва БиХ и одредио једномјесечни притвор ухапшенима Ранку Дебевцу и Осману Мехемдагићу Осмици, сазнаје Аваз.

Они ће бити упућени на издржавање притвора у Војковиће. Осумњичени су за злоупотребу службеног положаја и илегално прислушкивање, а рочиште им је одржано синоћ.

На том рочишту тужилац Бојана Јоловић изнијела је многе шокантне информације о томе како се Дебевец понашао приликом хапшења. Наиме, Јоловић је казала да је Дебевец приликом хапшења пружао отпор, како је рекла не физички, него с позиције силе и моћи.

- Рекао је полицајцу СИПА-е "ја ћу се из овога извући а ти види шта ћеш" - рекла је она.

Тужилац Јоловић је образлажући приједлог за одређивање притвора казала да је постојао је договор осумњичених за чињење кривичних дјела.

Суочила сам се са много опструкција у посљедњих 15 дана, али и претходних неколико мјесеци. Тужилаштво БиХ је вршило провјере дојава и навода о раду ОБА-е док је на челу био Осман Мехмедагић Осмица. Подаци до којих смо дошли је да је током 2020. године уништен одређен број списа. Од суда сам затражила да ли су постојали налози за провођење посебних истражних радњи. Ради се о већем броју налога - казала је она.

(Аваз)

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм