Sud BiH

Određen pritvor za šest uhapšenih u akciji "Transporter"

  • Извор: АТВ
  • 18.11.2021. 16:15

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor za šest uhapšenih u akciji “Transporter”, potvrdio je za ATV tužilac Tužilaštva BiH Dubravko Čampara.

Oni se terete za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga.

Tužilaštvo BiH  je prijedlog za određivanje pritvora uputilo Sudu zbog opasnosti od bjekstva i da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, uticati na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

U ovoj akciji je uhapšeno devet osoba, a za dvije osobe, koje su obuhvaćene akcijom,  još uvijek se traga.

Osumnjičeni, koji su lišeni slobode, pod istragom su i terete se da su duži period vršili međunarodno krijumčarenje i neovlašten promet opojnih droga sa područja zapadnog Balkana prema zemljama EU, kao i sa područja zemalja EU prema BiH i zemljama regiona.

Prema prikupljenin dokazima, osumnjičeni su povezani sa organizovanim kriminalnim grupama koje djeluju u zemljama regiona, narušavajući bezbjednost građana i vladavinu prava.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske su u okviru operativne akcije "Transporter" pronašli i oduzeli 303 kilograma opojne droge skank, a privremeno je oduzeto više skupocjenih putničkih vozila.


  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм