Zbog dovođenja u vezu s ubistvom dvojice policajaca

Određen pritvor Srećku Trifkoviću

  • 31.10.2018. 10:23

Kantonalni sud u Sarajevu donio je rješenje kojim je određen jednomjesečni pritvor za Srećka Trifkovića, zbog sumnje da se može dovesti u vezu s ubistvom dvojice sarajevskih policajaca.

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Srećku Trifkoviću zbog sumnje da se može dovesti u vezu s ubistvom dvojice sarajevskih policajaca, potvrđeno je Srni u Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Pritvor je određen na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, prikriti dokaze, ponoviti krivično djelo i zbog opasnosti da bi moglo doći do uznemirenja javnosti, ističu u Tužilaštvu. 

Ročište koje je održano juče bilo je zatvoreno za javnost, jer je kantonalno Tužilaštvo smatralo da bi prisustvo medija moglo ugroziti nastavak istrage radi pronalaska izvršioca ubistava službenika MUP-a koje se dogodilo prošlog petka. 

Trifković je od ranije poznat policijskim i pravosudnim organima s obzirom na to da je privođen i osuđivan zbog krađe vozila i iznuda. Bio je jedan od optuženih u predmetu "Šetač" u vezi sa organizovanim krijumčarenjem droge, ali je oslobođen zbog nezakonitih dokaza. 

Trenutno se protiv njega i još 23 osobe vodi postupak pred Sudom BiH u predmetu "Volan" zbog sumnje da je riječ o organizovanoj grupi u vezi sa krađom automobila, krijumčarenjem, daljom prodajom, izmjenom oznaka, iznuđivanjem otkupa i rastavljanjem dijelova ukradenih vozila zbog dalje prodaje. 

U ovom slučaju je pušten da se brani sa slobode. 

Osumičeni kradljivci automobila su u petak, 26. oktobra, ujutro u sarajevskom naselju Alipašino Polje pucali na policijski automobil i jednog policajca ubili na licu mjesta, a drugog teško ranili. Na mjestu napada stradao je Adis Šehović, dok je njegov kolega Davor Vujinović preminuo u bolnici nekoliko sati kasnije.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина