Nastavljeno suđenje

Svjedočile supruge ubijenih sarajevskih policajaca

  • Извор: СРНА
  • 04.04.2023. 15:14

Supruge ubijenih sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića svjedočile su danas pred Kantonalnim sudom u Sarajevu na suđenju trojici optuženih, navodeći da postavljaju imovinsko-pravni zahtjev u ovom predmetu.

Hasena Šehović, supruga Adisa Šehovića, rekla je da nema tog novca koji može ublažiti svakodnevnu bol.

Odgovarajući na pitanja tužioca Šeile Heljić, Šehovićeva je rekla da je kritičnog dana u pola pet ujutro zvala supruga Adisa, ali se nije javljao na telefon.

"Moji su me ubjeđivali da je sve u redu ali sam imala crv sumnje da se nešto desilo. Pitala sam je li Adis dobro, kako je i šta mogu očekivati? Ubrzo su mi moji rekli da se desila pucnjava i da Adisa više nema. Tada sam se onesvijestila", ispričala je Šehovićeva.

Njoj se obratio optuženi Aleksandar Macan koji joj je izjavio saučešćem, ističući da nije ubio njenog muža i da će to sa advokatom i dokazati.


Stravične poruke o ubistvu sarajevskih policajaca: Nek' umiru psi

Stravične poruke o ubistvu sarajevskih policajaca: Nek' umiru psi

Macan je isto ponovio i Alisi Vujinović koju je 26. oktobra 2018. ujutro u 7.20 časova pozvala kolegica s posla da bi je pitala "je li sve u redu sa njenim suprugom Davorom".

"Zvala sam ga, ali se nije javljao na telefon. Potom sam pozvala policiju i rekli su mi da je u teškom stanju. Sa kolegicom sam krenula u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, a ubrzo nam je doktor Eldin Burazerović rekao da su šanse da Davor preživi male. U 12.10 časova su nas obavijestili da je preminuo", rekla je Vujinovićeva.

Iskaze su danas dali i Irma Čoko, Nermin Fazlagić i Dino Osmankadić, te Džemal Hasečić.



Skaj aplikacija iza rešetaka poslala mnoge velike

Skaj aplikacija iza rešetaka poslala mnoge velike "ribe"



Optužnica tereti Savu Marinkovića, Aleksandra Macana i Marka Trifkovića da su 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje, nakon što su zatečeni u krađi vozila u Geteovoj ulici, ispalili najmanje 20 hitaca u policajce Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su bili u policijskom automobilu.

Šehović je od zadobijenih povreda preminuo odmah, dok je Vujinović teško ranjen i povredama je podlegao nakon nekoliko časova.

Nastavak suđenja zakazan je za 10. aprila.

Тагови:
  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)