Загреб

Одрон на отпаду: Радник остао без руке?

  • Извор: Вечерњи.хр
  • 04.12.2023. 09:38

Двије особе су повријеђене приликом одрона отпада у загребачком насељу Јакушевац, потврдила је полиција за хрватске медије. Како јављају, повријеђен је радник који је остао без руке.

"Јутрос, 4. децембра, око 6.40 сати у Загребу на депонији Јакушевец дошло је до одрона смећа. Двије особе су повријеђене. Од 7. 55 сати затворена је Сајмишна цеста од Мичевца до Јакушевца у смјеру запада. Осигурано је мјесто догађаја“, казали су из полиције. 

Извори из Чистоће су за Вечерњи лист рекли како је теже повријеђен комунални радник Јосип Т. Приликом инцидента тешко му је страдала рука, а у овим се тренуцима љекари боре да је спасе.  

Ово је мушкарац чије је тијело пронађено поред Вањиног

Ово је мушкарац чије је тијело пронађено поред Вањиног

"Ово клизиште је пуно веће него прво јер је маса изашла с плохе и заштитног канала, пробила ограду и зауставила се на приступној цести“, каже Павао Барбарић из Новог синдиката подружнице Чистоћа. 

Тзв. ножица клизишта пробила је ограду у близини компостане па Барбарић сматра да је разлог клизања, као и у првом случају, неправилно слагање контаминираног биоотпада с мијешаним комуналним. Полиција, хитна и руководећи кадрови Чистоће, додаје, још су на терену. 

Подсјетимо, велико клизиште пречника неколико десетака метара на одлагалишту се отворило 11. новембра, а јавност је за њега сазнала пет дана касније. Из загребачке Градске управе тек су након писања медија извијестили да је дјеломично урушен западни дио одлагалишта отпада Прудинец/Јакушевец, но нико није повријеђен, нема повећане концентрације одлагалишних гасова и одлагалиште уредно функционише.

Незгода у БиХ: Хитна се забила у стуб

Незгода у БиХ: Хитна се забила у стуб

"Одмах су предузете све мјере сигурности, што укључује забрану приступа плохи на којој се дјеломично урушавање догодило и мјерење одлагалишних гасова на локацији. Резултати мјерења нису показали повећане концентрације те здравље грађана ни у једном тренутку није било угрожено", навели су из Градске управе у пријашњем инциденту.

Кажу да према подацима на мјерној станици Јакушевец, у раздобљу након клизишта, нису забиљежена прекорачења сатних ни дневних вриједности параметара мјерења. Сва мјерења обављају акредитиране компаније у складу с исхођеним дозволама. Истичу и да приликом дјеломичног урушавања није било повријеђених, а Загребачки холдинг одмах по настанку догађаја обавијестио је Државни инспекторат. Прве процјене указују на велике количине падавина као могући узрок дјелимичног урушавања.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.