Хапшење

Огласила се ПУ Градишка: У акцији ”Галерија” ухапшено десет особа

У акцији ”Галерија”, која се спроводи на подручју Градишке, ухапшено је десет особа и заплијењена одређена количина дроге, нелегалног оружја, као и новца.

Слободанка Суботић, портпарол ПУ Градишка, саопштила је да се акција ”Галерија” спроводи под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука, те да су у њеној реализацији учествовали полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС, ПУ Градишка, ПУ Бањалука и Јединица Жандармерије.

Због дроге ''пали'' професор физичког, превозник и криминалац с богатим досијеом

Због дроге ''пали'' професор физичког, превозник и криминалац с богатим досијеом

”Акција је усмјерена на сузбијање производње и промета опојних дрога. У акцији је ухапшено десет особа и то С.Л., С.Д., М.Р., О.Ш., Д.Т., Н.Ј., Ј.К., А.Г., Н.Ђ. и М.Г. сви из Градишке", саопштила је Суботић.

Она каже да су на основу наредбе Окружног суда у Бањалуци извршени претреси кућа и пратећих објеката на више локација, као и претреси возила које су осумњичени користили.

”Том приликом пронађене су и одузете материје које асоцирају на опојну дрогу и 27,78 грама кокаина, 400,5 грама спида, таблете екстазија, сканк, ватрено оружје, професионални провалнички алат, одређена количина новца, те други предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку”, рекла је Суботић.

Велика полицијска акција у Градишци, у току претреси на више локација

Велика полицијска акција у Градишци, у току претреси на више локација

Она додаје да се ухапшена лица сумњиче да су починили кривична дјела неовлаштена производња и промет дроге, те омогућавање уживања дроге.

”Након криминалистичке обраде осумњичени ће бити предати у надлежност Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци на даље поступање”, истакла је Суботић.

Пратите нас и путем Вибера