Сарајево

Огласио се хрватски министар о одбјеглом педофилу Мишковићу

  • Извор: СРНА
  • 24.11.2023. 14:30

Министар иностраних и европских послова Хрватске Гордан Грлић Радман рекао је да није упућен у случај осуђеног педофила Ивице Мишковића, који је након изрицања пресуде у бањалучком суду побјегао у Хрватску, али да вјерује да институције двије државе раде на том случају.

"Вјерујем да институције двије државе раде на томе. Нисам упућен у тај случај", рекао је Радман новинарима у Сарајеву.

Основни суд у Бањалуци расписао је потјерницу за Мишковићем који има држављанство БиХ и Хрватске.

Министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић рекао је да бјегунци користе правни вакуум и скривају се у другој земљи без икаквих проблема, па чак и гостују у емисијама.

"Они за којима трага хрватско правосуђе бораве у БиХ, док се те погодности користе и обрнуто", рекао је Конаковић.

Он је истакао да те ствари треба да се рјешавају билатерално како би починиоци кривичних дјела били доступни органима гоњења.

"Поготово је осјетљиво кривично дјело педофилија и надам се да се овакве ствари неће злоупотребљавати и починиоци скривати користећи тај правни вакуум", поручио је Конаковић.


Скандалозно: Одбјегли педофил пред камерама хрватског медија оправдава бијег, тврди да није крив

Скандалозно: Одбјегли педофил пред камерама хрватског медија оправдава бијег, тврди да није крив

Он је рекао да се залаже да се те ствари ријеше тако да ниједан држављанин БиХ не тражи уточиште у некој другој земљи и обрнуто.

Осуђени за педофилију Ивица Мишковић, који је након пресуде бањалучког суда побјегао у Хрватску, испричао је да је границу прешао "на црно" бициклом, те да нема намјеру да се преда, нити се боји изручења.

Загребачка полиција саопштила је да након лоцирања Мишковића да није било основа за његово даље задржавање, односно хапшење с обзиром на то да је и хрватски држављанин.

Из загребачке полиције су истакли да према одредбама Устава Хрватске хрватски држављанин не може бити изручен другој држави, осим кад се мора извршити одлука о изручењу или предаји, донесена у складу са међународним уговором или правном тековином ЕУ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)