Зајечар

Омиљеног цуку из насеља убили петардама

  • Извор: Агенције
  • 20.12.2023. 17:02

Иако на све стране постоје апели да се коришћење ватромета и петарди смањи или забрани, најприје због опасности по животиње на улицама, чини се да неки људи и даље не маре за такве молбе.

Ипак, можда им примјер недужног и несрећног пса из Зајечара коначно отвори очи. 

Из Удружења Бета из Зајечара саопштили су да је у Змајевој улици у овом граду пронађен мртав пас. Како су написали на својој Фејсбук страници, вилица и глава настрадалог пса разнесене су, највјероватније, петардама.

Поставивши видео самог пса који је само неколико сати прије губитка живота весело и раздрагано скакутао на улици играјући се са балоном.


Љубомиров сарадник ухапшен захваљујући слици полног органа

Љубомиров сарадник ухапшен захваљујући слици полног органа

"Она је ноћас убијена! Убила су је дјеца. Петардама! Боже, колико нам није добро. Цијелог јутра. Теријерка, коју смо прије неки дан огласили… нађена је мртва јутрос у Змајевој улици у Зајечару. Разнесена јој је вилица и пола главе. Пас који је волио дјецу. Обожавао дјецу… Пас који је увесељавао све којима приђе. Пас млад, диван, напуштен", написали су описујући омиљеног цуку из насеља.

"Полиција је изашла на терен, а комшије кажу да су петарде бацала дјеца 4. и 5. разред. Нађена је и петарда поред... Ово је такав злочин, да немамо ријечи. Дозвољавајте и даље својој дјеци ово! Пуштајте их да раде ово. Забраните петарде и ватромете! Убијања и стресове! Она ово није заслужила. Пас који је цијело љето провео у центру, играјући са дјецом фудбал. Вјеровала им је бескрајно. Мила, колико нам је жао што ти, толико дивној, ово јутро није свануло", поручили су из Удружења Бета.

Више јавно тужилаштво у Зајечару наложило је полицији у том граду да прикупи обавјештења и да обави све неопходне радње у вези са случајем смрти пса луталице у том граду. 


Ево колико у Бањалуци коштају прасетина и јагњетина

Ево колико у Бањалуци коштају прасетина и јагњетина

Из тужилаштва су потврдили да раде на утврђивању свих околности овог догађаја, односно да ће полиција након прикупљања доказа тужилаштву доставити извјештај.

У Кривичном законику се наводи да ће се онај који кршећи прописе убије, повриједи, мучи или на други начин злоставља животињу казнити новчаном казном или затвором до двије године.

Са друге стране уколико су ово починила дјеца која су млађа од 14 година, она нису кривично одговорна.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.