ПУ Требиње

Осујећен покушај интернет преваре

  • Извор: АТВ
  • 22.09.2023. 10:23

Требињска полиција трага за непознатим особама које су онлајн преваром покушали да оштете једну фирму из Требиња, шаљући клијентима измијењене инструкције плаћања.

"Полицији је пријављено да је једно или више непознатих лица направило нове адресе електронске поште са којих су слали измјењене инструкције плаћања пословним партнерима пријавиоца", наводе у ПУ Требиње.

Незванично сазнајемо да су овај покушај преваре надлежни у фирми сами уочили, након што су клијенти почели да их позивају и распитују се зашто су промијенили инструкцију за плаћање. Испоставило се да иза свега стоје непознате особе, које су злоупотребили податке фирме. Покушај преваре је на вријеме уочен и обавијештени су сви клијенти, тако да фирма није претрпила финансијску штету.

"На основу нових инструкција које су дали клијентима, сумња се да иза свега стоје особе из иностранства, односно региона. Рад на случају је у току", каже извор близак истрази.

У ПУ Требиње наводе да је све квалификовано као кривична дјела преваре, те неовлаштен приступ заштићеном компјутеру, компјутерској мрежи, телекомуникационој мрежи и електронској бази података.

"ПУ Требиње апелује на све да своје компјутере и адресе електронске поште заштите од порука сумњивог садржаја, да не отварају непознате линкове у електронској пошти, да користе што сложеније лозинке, да пазе гдје и како користе јавну њи-фи мрежу", саопштено је из ПУ Требиње.


Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм