Вјештачење

Осумњичене за убиство Данке Илић чека психијатрија

  • Извор: Телеграф
  • 15.04.2024. 18:03

Срђан Јанковић (50) из Луке и Дејан Драгијевић (50) из Злота, осумњичени за тешко убиство двогодипње Данке Илић из Бора, за чијим се тијелом непрекидно трага већ 12 дана, а како незванично сазнаје Телеграф ускоро би требало да буду послати на психијатријско вјештачење.

- Притвор осумњиченима, Срђану Јанковићу и Дејану Драгијевићу, по рјешењу судије за претходни поступак Вишег суда у Зајечару истиче 3. маја. Они ће бити послати на психијатријско вјештачење, чим се за то стекну услови - наводе у зајечарском Вишем јавном тужилаштву.

Дјечак (5) се угушио чепом од сока у хранитељској породици

Дјечак (5) се угушио чепом од сока у хранитељској породици

Јанковић и Драгијевић, радници борског ЈКП "Водовод", су тог 26. марта, када је у Бањском Пољу нестала двогодишња Данка, били на радном задатку. Према признању Драгијевића, они су дјевојчицу ударили службеним аутомобилом, задавили је и бацили на дивљу депонију на Старобањском путу, одакле ју је, два дана касније, Дејан заједно са оцем Радославом (73) и сада покојним братом Далибором Драгијевићем (40), измјестио на другу, за сада непознату локацију.

Психијатријска и неуропсихијатријска вјештачења, које ће, по свему судећи, обавити експерти Специјалне затворске болнице Централног затвора у Београду, требало би да недвосмислено потврде да ли је код Срђана Јанковића, који се на саслушању пред ВЈТ бранио ћутањем и Дејана Драгијевића, који је признао злочин, постојало било какво душевно обољење или поремећај који је утицао на њиховну способност да управљају својим поступцима у вријеме извјештења кривичног дјела тешко убиство за које се терете.

Инспектор Цмолић испричао шокантне детаље: Данка се пробудила у колима

Инспектор Цмолић испричао шокантне детаље: Данка се пробудила у колима

Очекује се да ово вјештачење покаже и њихов психолошки профил личности, а свакако и њихову урачунљивост и способност да владају својим поступцима у тренутку овог свирепог убиства.

(Телеграф)

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?