Проговориће?

Преокрет! Данкин убица тражи новог адвоката, ево шта то значи

  • Извор: Курир
  • 17.04.2024. 15:58

Срђан Јанковић (50), који се сумњичи да је возио службени аутомобил ЈКП "Водовод" којим је 26. марта у Бањском пољу ударена Данка Илић (2), а који се као и други осумњичени, Дејан Драгијевић (50), налази у притвору до 30 дана, до сада се у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару бранио ћутањем. Међутим, како Курир сазнаје, сада је дошло до преокрета у његовом размишљању и очекује се оправдано да ће он умјесто ћутања све испричати надлежнима.

"Данас је Срђан Јанковић отказао свом адвокату пуномоћје јер не жели да га он више брани. Очигледно је да је незадовољан његовим савјетима и начином брањења пред надлежнима. Јанковић је затражио да му се додијели адвокат по службеној дужности. То нас је изненадило јер се ријетко дешава да усред саслушања осумњичени затражи промјену адвоката", сазнаје поменути портал у тужилаштву.

Отац мале Данке: За њене убице је мало смртна казна!

Отац мале Данке: За њене убице је мало смртна казна!

За сада се не зна који ће адвокат бити додијељен Јанковићу, али ће се до сутра то ријешити. "Даља процедура је таква да слиједи разговор новог адвоката са осумњиченим Јанковићем. С обзиром на ток саслушања, апсолутно сваки адвокат ће му савјетовати да престане одбрану ћутањем јер је за самог Јанковића боље да исприча све што зна. Имајући у виду да је Драгијевић признао да је он касније усмртио дијете, то је аутоматски ослободило сумње да је директни убица баш Јанковић. Затим, да је Срђан Јанковић био задовољан одбраном ћутања сигурно не би отпустио свог адвоката. Убијеђени смо да је питање тренутка када ће Јанковић добровољно изнијети своју одбрану у тужилаштву. Надамо се да постоји могућност и да открије где је тело Данке", незванично сазнаје Курир од надлежних.

Данкина мајка тражила да свједочи пред убицама, завршено саслушање

Данкина мајка тражила да свједочи пред убицама, завршено саслушање

Уколико се обистини предвиђање тужилаштва, очекују се нови моменти у истрази након што Јанковић исприча своју верзију дешавања тог кобног дана. Подсјетимо, данас су у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару као свједоци саслушани Ивана и Милош Илић, родитељи дјевојчице. Они су свједочили у присуству двојице окривљених. Свједочење родитеља било је потресно, отац и мајка су плакали.

Осумњичене за убиство Данке Илић чека психијатрија

Осумњичене за убиство Данке Илић чека психијатрија

Данка Илић (2) нестала је 26. марта у Бањском пољу, где је из Бора дошла са мамом и старијим братом. Цијела Србија је трагала за Данком све до 4. априла када је полиција ухапсила Срђана Јанковића из села Лука и Дејана Драгијевића из села Злот. Они се сумњиче за тешко убиство у саизвршилаштву.

(Курир)

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.