Хрватски премијер

Пленковић позвао градоначелника на одговорност због одрона смећа

  • Извор: Агенције
  • 04.12.2023. 15:10

Хрватски премијер Андреј Пленковић позвао је данас на одговорност градоначелника Загреба Томислава Томашевића због одрона смећа на Јакушевцу, када су повријеђене три особе.

Он је рекао да је позвао Томашевића на хитан састанак и да га је питао "како се дошло до тога да је Влада одговорна" за овај инцидент.

"Ја мислим да онај ко преузме одговорност за Град мора нешто и направити за град. То је првенствено одговорност градоначелника и његове већине у Градској скупштини града Загреба“, рекао је Пленковић и истакао да ће Влада радо помоћи Граду, пренијели су хрватски медији.

Након што се рано јутрос догодио инцидент на загребачком Јакушевцу и одрон смећа у којем је повријеђено троје радника, Ивица Ловрић из Клуба независних посланика, дугогодишњи сарадник некадашњег градоначелника Загреба Милана Бандића, новинарима је пустио снимак на којем се види један радник Чистоће који описује драматично јутро.

Одрон на отпаду: Радник остао без руке?

Одрон на отпаду: Радник остао без руке?

"Експлодирао је Јакушевец, ја сам био на компостани у контејнеру. Кад је то почело да гори. Јадранко, славим други рођендан, стари. У задњи час сам изашао ван. Човјек је наш без руке остао...радник. Однијело га је скроз до насипа на главни пут, еј. Ужас, ужас“, чује се на снимку који је новинарима пустио Ловрић.

Ловрић је рекао и да већ двије године упозоравају Томашевића и Државни инспекторат због незаконитог одлагања биоотпада, преноси загребачки Јутарњи лист.

Да је инспекторат радио свој посао ово се не би догодило, рекао је и додао:

"Стога овдје крајње одговорно позивам Томашевића и Микулића на оставку. Јер Загрепчани се не могу осјећати сигурно док су они на својим мјестима“.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.