Hrvatski premijer

Plenković pozvao gradonačelnika na odgovornost zbog odrona smeća

  • Izvor: Agencije
  • 04.12.2023. 15:10

Hrvatski premijer Andrej Plenković pozvao je danas na odgovornost gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića zbog odrona smeća na Jakuševcu, kada su povrijeđene tri osobe.

On je rekao da je pozvao Tomaševića na hitan sastanak i da ga je pitao "kako se došlo do toga da je Vlada odgovorna" za ovaj incident.

"Ja mislim da onaj ko preuzme odgovornost za Grad mora nešto i napraviti za grad. To je prvenstveno odgovornost gradonačelnika i njegove većine u Gradskoj skupštini grada Zagreba“, rekao je Plenković i istakao da će Vlada rado pomoći Gradu, prenijeli su hrvatski mediji.

Nakon što se rano jutros dogodio incident na zagrebačkom Jakuševcu i odron smeća u kojem je povrijeđeno troje radnika, Ivica Lovrić iz Kluba nezavisnih poslanika, dugogodišnji saradnik nekadašnjeg gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, novinarima je pustio snimak na kojem se vidi jedan radnik Čistoće koji opisuje dramatično jutro.

Odron na otpadu: Radnik ostao bez ruke?

Odron na otpadu: Radnik ostao bez ruke?

"Еksplodirao je Jakuševec, ja sam bio na kompostani u kontejneru. Kad je to počelo da gori. Jadranko, slavim drugi rođendan, stari. U zadnji čas sam izašao van. Čovjek je naš bez ruke ostao...radnik. Odnijelo ga je skroz do nasipa na glavni put, ej. Užas, užas“, čuje se na snimku koji je novinarima pustio Lovrić.

Lovrić je rekao i da već dvije godine upozoravaju Tomaševića i Državni inspektorat zbog nezakonitog odlaganja biootpada, prenosi zagrebački Jutarnji list.

Da je inspektorat radio svoj posao ovo se ne bi dogodilo, rekao je i dodao:

"Stoga ovdje krajnje odgovorno pozivam Tomaševića i Mikulića na ostavku. Jer Zagrepčani se ne mogu osjećati sigurno dok su oni na svojim mjestima“.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

    ''Ko? Šta? Kada? Gdje? Zašto? Kako? I tu se pitanja ne zaustavljaju - otvoreno i odvažno.

  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.