Градачац

Покренут поступак против судије која Сулејмановићу није забранила да прилази Низами

  • Извор: Радио Сарајево
  • 13.12.2023. 14:59

Високи судски и тужилачки савјет Босне и Херцеговине покренуо је дисциплински поступак против судије Лејле Нумановић, која није одобрила захтјев Низаме Хећимовић да се Нермину Сулејмановићу забрани прилазак.

Ова информација је потврђена за портал "Радиосарајево.ба" из ВСТС Босне и Херцеговине. 

"Желимо Вас информисати да је Кабинет дисциплинског тужиоца Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине (ВСТС БиХ) Првостепеној дисциплинској комисији ВСТС БиХ поднио дисциплинску тужбу против Лејле Нумановић, судије Општинског суда у Градачцу, због дисциплинског прекршаја прописаног чланом 56. тачка 8. Закона о Високом судском и тужилачком савјету БиХ: 'немар или непажња у вршењу службених дужности'", стоји у одговору.


Сахрањен троструки убица Нермин Сулејмановић!

Сахрањен троструки убица Нермин Сулејмановић!

Подсјетимо, Лејла Нумановић је одбила званични захтјев убијене Низаме Хећимовић о забрани приласка Нермину Сулејмановићу. 

Неколико дана касније, Сулејмановић је убио Хећимовићеву, те још двије особе, а затим је пресудио себи. Овај случај фемицида је шокирао Босну и Херцеговину, али и регион, посебно због тога што је убиство Низаме Хећимовић овај монструм преносио уживо. 

Након што се десило убиство, Нумановић се огласила, рекавши како она није донијела одлуку да се Сулејмановићу забрани прилазак због тога што полиција није доставила доказе о насиљу у породици. 

Пратите нас и путем Вибера