Automafija ne spava

Pokušaj krađe automobila, lopovima se ugasio Golf, dizali i haubu

  • Извор: Аваз
  • 06.10.2021. 12:03

Automafija u Sarajevu se ponovo aktivirala. Naime, juče je Trećoj policijskoj upravi prijavljeno da je utorak ujutro više NN lica iz ulice Radnička ukradeno vozilo marke VW Golf, koje je u vlasništvu D.F. iz Sarajeva, saznaje portal "Avaza".

No, istog dana, u jutarnjim satima automobil je pronađen na parkingu u ulici Derviša Numića, što je za "Avaz" potvrđeno iz MUP KS.

"Avaz" saznaje da su automafijaši tokom krađe imali problema s ukradenim Golfom jer je ukradeno vozilo na parkingu stalo nekoliko minuta nakon krađe.

Naime lopovi su nakon krađe Golfa, iz Radničke ulice u Novom Sarajevu, isto vozili svega nekoliko metara, prije nego se isto počelo gasiti. Nakon što su ga parkirali u ulici Derviša Numića, na Kovačićima, nisu ga mogli upaliti.

Jedan od automafijaša, koji je imao pomoć kolega u bijeloj Toyoti RAV-u, više je puta tražio pomoć. Na kraju, iako su dizali haubu vozila, nisu ga mogli ponovo upaliti, pa su ga odlučili ostaviti. 

O svemu je obaviješteno i Tužilaštvo KS.

 - Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju opisanog krivičnog djela - rečeno je za "Avaz" iz MUP-a KS.