Адвокат говорио за АТВ

Породица Крунић из медија сазнала да је пресуда "пала“

  • Извор: АТВ
  • 25.01.2024. 19:41

Врховни суд навео је низ разлога због којих је укинуо пресуду бањалучког Окружног суда, за убиство Славише Крунића и Жарка Павловића као и рањавање Горана Илића.

Спорно је за Врховни суд јер није урађена реконструкција догађаја  уз примјену 3Д скенера а за коју је Окружни суд сматрао да није било потребе да се ради. Управо је реконструкција могла да ријеши недоумице које има Врховни суд. 

Прије свега, по њима је упитан, исказ свједока Горана Илића, Крунићевог возача који је једини преживио напад. Сматрају да је у првостепеној пресуди остала недоумица да ли је он рањен унутар или изван возила, као и то како је метку који је извађен из његове ноге оштећен само врх, што указује да претходно није прошао кроз лим или стакло возила јер би у том случају био потпуно деформисан, као што је случај са зрнима која су извађена из тијела Крунића и Павловића. 

Није отклоњена ни сумња да је у Крунића пуцано унутар аута. 

А за Врховни суд остала је неразјашњена и путања метка. И то јер, по тврдњама вјештака одбране, ако је пуцано са десне стране возила није могуће, да је глава убијеног  била окренута у истом смјеру. Да се тако десило значило би да је метак направио полукруг што је немогуће, тврдили су то вјештаци одбране током суђења а Окружни суд  чини се није превише разматрао.

Ево зашто је укинута пресуда за убиство Крунића

Ево зашто је укинута пресуда за убиство Крунића

Адвокат породице Крунић за АТВ каже - одлуку Врховног суда нису још добили. Да је пресуда за убиство пала и да ће се судити поново, сазнали су из медија

"За пресуду Врховног суда којом је укинута пресуда Окружног суда оштећени су сазнали путем медија. Нисмо добили још, закључно са данашњим даном, нисмо добили ту пресуду. Ми не можемо да коментаришемо разлоге из којих је та пресуда укинута и враћена на поновни поступак, али се надамо да ће у што краћем року суд заказати поновну расправу и да ће се одлучити о том питању“, каже за АТВ адвокат породице Крунић Миломир Богојевић.

Једно од спорних питања за Врховни суд је и полиграфско испитивање отуженог Родољуба Гајића, некадашњег тјелохранитеља Крунићеве породице. Сматрају да је суд образложио да се на томе судска одлука не може заснивати али да је ипак тај доказ  увео у разлоге пресуде јер је констатовано да је Гајић на полиграфу "пао“. 

Због свих спорних ставки Врховни суд је оцијенио да Окружни суд није на адекватан начин цијенио све доказе а погрешан је наводе био и приступ суда у погледу оцјене доказа.

Суђење за убиство Крунића и Павловића пред Окружним судом трајало је три године. Бенеди Ђукановић осуђен је на 40 година, Родољуб Гајић на 20, док је Емилио Балдо ослобођен. Сада ће се све тројици судити испочетка.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.