Министар саопштио

Ово су осумњичени за копање тунела

  • Извор: РТЦГ
  • 22.09.2023. 13:25

Министар унутрашњих послова Филип Аџић казао је да су ријешили случај у дијелу "копања тунела", и додао да имају идентификована лица која су се бавила копањем тунела, те да већина тих лица долази из Србије.

"Постоји одређена повезаност ове криминалне организације са једним лицем из Вишег суда и са лицима у УИКС-у, а повезани су са једном од најмоћнијих криминалних група у нашој држави", рекао је Аџић. 

Навео је и да имају трагове које воде на адресу налогодавца овог кривичног дјела. 

"Особа из Вишег суда повезана је са члановима криминалне организације против којих је поднијета пријава. Особе које су копале тунел су ималe помагаче из Црне Горе", истакао је Аџић.

За реконструкцију саобраћајница у Универзитетском граду потребно 200.000 КМ

За реконструкцију саобраћајница у Универзитетском граду потребно 200.000 КМ

Aџић је рекао да, осим шест лица против којих су поднешене кривичне пријаве, имамо још пет лица која су укључена у овај случај.

На терет им се ставља више кривичних дјела.

Према његовим ријечима, у процесу хапшења веома је важна међународна сарадња будући да су особе које се сумњиче за копање тунела држављани Србије.

Он је објавио имена осумњичених.

"То су: Вељко Марковић (1991), Милан Марковић (1970), Дејан Јовановић (1993) и Владимир Ерић (1991) годиште", казао је Аџић. 

Насилнику из Кнежева предложен притвор

Насилнику из Кнежева предложен притвор

Показао је и њихове фотографије. 

Додао је да ова лица имају криминалну прошлост, и да су напустила Црну Гору.

"Имамо информације када су напустили Црну Гору, и границу су прешли преко легалних државних прелаза", навео је Аџић.

Према његовим ријечима, стварају се све законске претпоставке да се "већ сутра распишу међународне потјернице за овим лицима". Аџић наводи и да су фотографије ових оосба послате полицијама земаља региона.

Аџић је саопштио да су службеници УП и ОДТ-а дали свој максимум и да су даноноћно радили на расвјетљавању овог случаја.

Петомјесечна лавица нестабилно, и даље се не зна одакле је дошла

Петомјесечна лавица нестабилно, и даље се не зна одакле је дошла

"Будући да имамо везу људи из Вишег суда, ОКГ и људима који су УИКС-у, могу рећи да смо на трагу откривања мотива. Не можемо рећи који је прави мотив, али смо свакако корак ближе тим сазнањима", казао је Аџић.

Казао је да неће тражити оставку предсједника Вишег суда Бориса Савића.

"Немамо информацију да је Савић на било који начин повезан са овим догађајима. Немамо информацију да је Савић био на полиграфу", рекао је Аџић. Он је навео да ће истрага све показати.

Није одговорио на питање да ли је тачна информација да је возач Бориса Савића није хтио да се подвргне полиграфском испитивању. 

Руководилац ОДТ-а Душко Милановић казао је да је тужилаштво промптно реаговало.

Жена из Лакташа стабилно: Примљена неухрањена, анемична и без свијести

Жена из Лакташа стабилно: Примљена неухрањена, анемична и без свијести

"Ми смо промптно реаговали, одмах по сазнању је дежурни тужилац изашао на лице мјеста и руководио увиђајем. Том приликом прикупили смо бројне трагове који су предмет вјештачења. Успјели смо да дођемо до значајних доказа која доводе до основа сумње да су ова лица извршила КД криминално удруживање, тешка крађа", рекао је он. 

Он је казао да пријавом тренутно није обухваћен нико из Вишег суда.

"Што се тиче криминалних група ми у то немамо још довољно увјерења и доказа. То су оперативни подаци полиције који треба да се истраже", казао је Милановић.

Први дани јесени доносе обилне падавине: РХМЗ издао упозорење

Први дани јесени доносе обилне падавине: РХМЗ издао упозорење

Рекао је да је особа која се сумњичи за повезаност са неким из Вишег суда држављанка Црне Горе. Немају информацију да је напустила земљу.

Одговарајући на питања новинара, казао је да је увиђај завршен дан раније у односу на посјету министра правде Марка Ковача и премијера Дритана Абазовића лицу мјеста.

Тужилац Марко Мугоша објаснио је да након пријаве није заустављен рад, већ да се истрага захуктава.

Објаснио је да је до сада саслушано више особа, да су извршена бројна вјештачења.


Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?