Сремска Митровица

Преминула беба: Гинекологу одређен притвор!

  • 20.01.2024. 21:38

Гинекологу из Опште болнице у Сремској Митровици осумњиченом за акушерско насиље над породиљом у тој болници 12. јануара данас је одређен притвор, потврђено је у Вишем јавном тужилаштву (ВЈТ) у Сремској Митровици.

Осумњичени је саслушан, након чега је му је суд, по приједлогу тужилаштва, одредио притвор по чл. 211 став 1, тачке 2, 3 и 4 Законика о кривичном поступку — због опасности од ометања поступка утицајем на свједоке, опасности да ће у кратком временском периоду поновити кривично дјело и због узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка.

Више јавно тужилаштво у Сремској Митровици наставља истрагу у овом предмету, а јавност се обавјештавати о свим радњама које предузме.

Марица Михајловић: Молим га да ми спаси дијете

Подсјетимо, Марица Михајловић је 11. јануара примљена је у Општу болницу у Сремској Митровици, тада је већ прошло недјељу дана од њеног термина, а није било ни наговјештаја да би се могла породити. Дванаестог ујутру одлази на преглед, кажу јој да је плодова вода замућена и почињу са индукцијом. Ипак, како се није довољно отворила за порођај, око 17 часова доктор јој саопштава да мора на царски рез и од тада крећу најгори сати живота за ову младу жену.

"Вријеме пролази доктора нема, у 18.20 долази и одлучује да ме ипак породи природним путем, бабице му говоре да ништа не мијења и да морам на царски. Он се ипак држао своје одлуке јер је урадио преглед и видио да се ништа не мијења и да је беба, још увијек, јако високо и да не може да се спусти у карлицу", тврди Марица.

Измученој и без снаге дају јој и кисеоник, али беба и даље не мрда од мјеста гдје је била, Марица креће да преклиње доктора да је породи на царски рез и спасе дијете, а онда је, како тврди, почиње и стравично малтретирање.

"Ја га и поред тога молим само да ми спаси дијете", кроз сузе истиче Марица.

Када је порођај напокон кренуо, како Марица каже, доктор је видио да беба не може никако да се роди, даје јој анестезију и покушава да је породи насилно.

"Пошто је видио да беба не може да се пусти почео је да ми скаче по стомаку и да ме стиска, ломи ми ребро и ја губим ваздух, а на крају и свијест. Тада се беба заглавила у карлици и од великог притиска се укакила", објашњава породиља која додаје да је беба све то са плодовом водом прогутала.

Нажалост, иако је дијете могло да узима кисеоник, није могло да издише и долази до стварања мехурића на плућима, а онда и до престанка рада срца. Доктори је реанимирају, укључују на апарате и одмах транспортују за Нови Сад.

"Беба је само пар сати била жива, мене су сутрадан око 13 часова позвали и рекли да је преминула. Оштетио јој се и мозак, да је преживјела имала би посљедице", прича утучена Марица.

Након стравичног искуства које је доживјела са доктором М. М. ријешила је да своју трагедију подијели са другим суграђанкама како би их упозорила, међутим, њој се јавио велики број жена које су доживјеле, нажалост, врло слично искуство.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: