Požega

Preminuo pretučeni hrvatski vojnik

  • Извор: Индекс
  • 16.04.2023. 10:48

Mladi hrvatski vojnik Jakov B. (21), koji je brutalno pretučen u noći s petka na subotu na glavnom trgu u Požegi, preminuo je, javljaju hrvatski mediji.

Ljekari u Opštoj bolnici Požega borili su se za život mladića, ali je on jutros oko 9:20 preminuo od zadobijenih povreda.

Policija je zbog premlaćivanja uhapsila 20-godišnjeg M.K. koji je iz istog mjesta kao i mladi vojnik.

Mladi vojnik i napadač bili su prijatelji

Portal pozega.eu objavio je kako su dvojica mladića bili prijatelji i da su te noći bili u zajedničkom izlasku. O motivima se još uvijek ne zna ništa.

"Zajedno su odrastali od malih nogu, samo godinu dana su razlike. Družili su se, dijelili dobro i zlo. Nerazdvojni su bili", u nevjerici za portal prepričavaju mještani.

M.K. i pretučeni Jakov dijelili su i teren fudbalskog kluba za koji su obojica igrali, trenirali i odlazili na utakmice.

Jakov B. je bio pripadnik Hrvatske vojske. MORH je objavio kako je na parking prostoru Trga Svetog Trojstva oko 2:25 u noći 15. aprila 2023. godine pronađen u besvjesnom stanju.

Hrvatski vojnik pronađen na parkingu bez svijesti, uhapšen mladić

Hrvatski vojnik pronađen na parkingu bez svijesti, uhapšen mladić


Naveli su i kako je tokom događaja pripadnik HV-a bio izvan službe.

Napadač je pred policijom glumio da samo prolaznik, pravio se da želi pomoći

Podsjetimo, kako je javio Dnevnik Nove TV, brutalan napad su snimile nadzorne kamere. Radilo se, kako navode, o brutalnom cipelarenju, odnosno o višestrukim i snažnim udarcima noge u glavu mladog vojnika, koji je u jednom trenutku ostao bez svijesti. 

Nakon toga se napadač udaljava s tog mjesta, a vojnik ostaje ležati.

Nova TV saznaje i kako je policija nedaleko od mjesta napada zatekla i osumnjičenog 20-godišnjaka koji se pravio da ne zna što se dogodilo i da im želi pomoći. 

Vojnik je u bolnicu u Požegi došao u jako teškom stanju te se morala obaviti i reanimacija. Nesretni mladić je zadobio povrede glave, unutarašnje krvarenje, ali i povrede drugih dijelova tijela koje su dodatno otežale i ovako teško liječenje.

O motivima se još ništa ne zna, ali, kako navodi Nova TV, i napadač i žrtva su iz istog malog mjesta u okolini Požege. Roditelji vojnika, koji inače žive u Njemačkoj, na putu su prema Požegi.

Policija i dalje provodi kriminalističko istraživanje i utvrđuju se sve okolnosti događaja.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.