Предмет "Голуб"

Претреси на више локација на подручју Бањалуке, Зенице и Новог Травника

  • Извор: АТВ
  • 25.09.2023. 13:16

Припадници Граничне полиције БиХ, по налогу Тужилаштва БиХ, врше хапшења осумњичених особа за организовани криминали и претресе на више локација на подручју Бањалуке, Зенице и Новог Травника.

Ове активности су наставак рада на предмету "Голуб", а усмјерене су на три лица, која су осумњичена за организовани криминал, повезан са неовлаштеним прометом већих количина "сканка", који је са подручја Албаније, преко Црне Горе кријумчарен у БиХ, као и земље ЕУ.

У овом предмету кориштени су докази добијени из "Скај" и "Аном" апликација, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Након окончања активности на терену, поступајући тужилац донијеће одлуку о даљим активностима у овом предмету. 

У предмету ”Голуб” МУП РС је у марту прошле године поднио пријаву Тужилаштву БиХ против осам особа због сумње да су починили кривично дјело организовани криминал у вези са трговином дрогом и оружјем.

Извјештајем су обухваћени Блаженко Рашевић, Жарко Јокнић, Влатко Блажевић из Травника, Срећко Мандић, Драган Гајић...

У оквиру ове истраге полиција је у фебурару прошле године открила и одузела пет килограма марихуане. У претресима је јуче пронађен пиштољ с оквиром, панцир, 4.700 евра за које се сумња да потичу од нелегалних послова...

Већина осумњичених и раније је довођена у везу са криминалном. Влатко Блажевић је у марту 2021. ухапшен у акцији "Вагон" када је у комбију којим је управљао полиција пронашла 12 килограма марихуане. Заједно с њим тада је ухапшен и Тихомир Гудељ из Требиња. Предмет се налази у раду код Републичког јавног тужилаштва РС, али никаква оптужница против њих још није подигнута.

Срећко Мандић је један од оптужених у предмету "Волан", који се односи на крађе аутомобила.

Блаженко Рашевић је власник кафића "Контакт" на шеталишту у Палама, који је претресен у склопу акције "Голуб".

Иначе, Рашевић се помиње и као кум Драгана Гајића из Никшића, који је у децембру 2020. године ухапшен у Сарајеву, јер се лажно представљао као припадник МУП-а Хрватске. Утврђено је и да је у БиХ користио лажни идентитет на име Милан Бодловић. Доводио се у везу и са трговином наркотика који су из Црне Горе кријумчарени на подручје БиХ.


Пратите нас и путем Вибера