Prijedor

Pretukao muškarca jer mu je provocirao djevojku, kažnjen sa 2.500 KM

  • Извор: АТВ
  • 08.03.2023. 14:17

Osnovni sud u Prijedoru prihvatio je izjavu o priznanju krivice i muškarca iz ovog grada čiji su inicijali S.B. osudio na novčanu kaznu od 2.500 KM zbog krivičnog djela tjelesna povreda, objavio je danas ovaj sud.

U presudi se navodi da je S.B. 7. aprila 2020. godine u Omarskoj fizički napao muškarca H.S. nakon što je prethodno provocirao njegovu djevojku Č.M.

Oštećeni je od udaraca izgubio svijest i zadobio nagnječine glave, potres mozga, istegnuće vratnog dijela kičme, nagnječenje krsnoslabinskog predjela i oguljotine laktova i koljena.

Osnovni sud u Prijedoru prihvatio je i izjavu o priznanju krivice i uslovno kaznio muškarca O.G. iz Prijedora za krivično djelo oštećenje tuđe stvari.

U presudi se navodi da je O.G. 9. avgusta 2017. godine u Gornjim Rasavcima kod Prijedora, za vrijeme narodnog zbora kod Crkve Svetog Pantelejmona, vozio u pripitom stanju i svojim “audijem A8” udario u agregat za struju vlasnice G.G, pričinivši 200 KM materijalne štete.

Kazna zatvora u trajanju od tri mjeseca se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od jedne godine od dana pravosnažnosti presude ne učini novo krivično djelo.


Тагови: