Филмска потјера у Загребу

Превозио мигранте комбијем па бјежао полицији: Ударио у барикаду

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 19.01.2024. 10:57

Иза полицијских службеника који раде на пословима сузбијања кријумчарења миграната и спречавања незаконитих миграција, на подручју ПУ загребачке је бурна ноћ.

Како сазнаје Јутарњи лист, интензивно су учествовали у покушају идентификације два возача комбија која су се кретала по ауто-путу у смјеру Лучког.

Кријумчари су возили брзо кршећи саобраћајне прописе те игноришући полицијске свјетлосне и звучне сигнале притом не марећи за безбједност особа које су превозили па је дошло до саобраћајних незгода у којима су неке особе, међу којима има и дјеце, повријеђени.

ХРТ јавља да је ријеч о троје дјеце у доби од 14, 10 и седам година. Страни су држављани, а помоћ им је пружена у Клиници за дјечје болести Загреб. Дјеца нису задобила теже повреде и отпуштена су уз препоруке и контролни преглед.

И док се за једним возачем након судара који се догодио касно синоћ трагало, другог је бјегунца у комбију спријечила полицијска барикада у даљем бијегу и то на загребачкој Илици на подручју Кустошије јутрос пред зору.

Како пише поменути портал, други возач је у комбију аустријских таблица сумануто јурио пуним комбијем људи према метрополи.

Притом је оштетио и рампу те је наставио бијег према новозагребачком ротору па даље преко Јадранског моста по Селској све до Илице по којој се возио кратко па поновно скренуо у једну од уличица лијево уједно се возећи и забрањеним смјеровима, да би га на крају у Кустошијанској тик уз Илицу, те петстотињак метара од зграде Управе полиције, дочекала полицијска блокада.

Полиција је одмах опколила возило и извукла све особе из њега.

У току је интензивно криминалистичко истраживање како би се утврдили идентитети.

Подсјетимо, слична се ситуација догодила и у недјељу навече када су кријумчари миграната ауто-путем такође бјежали полицији.ж

Пратите нас и путем Вибера