Nepoznat uzrok

Prevrnuo se vagon teretnog voza, muškarac teško povrijeđen

  • Извор: Индекс
  • 07.01.2023. 20:38

Vagon teretnog voza s transformatorskom stanicom prevrnuo se sinoć na željezničkoj stanici u Zidanom Mostu u Sloveniji pri čemu je teže povrijeđena jedna osoba, a prema policiji riječ je o državljaninu Češke.

Vagon se prevrnuo oko pola dva noćas, objavila je policija iz Celja i dodala da je državljanina Češke vozilo hitne pomoći prevezlo u bolnicu. Prema riječima celjske policijske uprave, unesrećeni je bio u posebnoj kabini za vagonom koji se prevrnuo. Kabina se odvojila i survala u ponor dubok deset metara na obalu rijeke Save.

Unesrećenog su izvukli vatrogasci, koji su pregledali vagon koji ima dva rezervoara za pogonsko gorivo i akumulator. Preventivno su stručnjaci pregledali i površinu rijeke Save do Radeča zbog moguće izlijevanja goriva, prenosi Index.

Kako su objavile Slovenske željeznice, prevoz vanrednog tereta izvodio je strani izvođač. Policajci su rekli da još nije utvrđen uzrok nesreće, a prema prvim procjenama pričinjena je velika materijalna šteta.

Željeznički saobračaj kroz Zidani Most bio je prekinut, a nakon tri sata tokom jutra ponovo je uspostavljen jednim kolosijekom.

Тагови:
  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок