Renato Marjanović

Prijedorčaninu sedam i po godina robije, ispalio 29 metaka na kafić

 • Извор: Независне
 • 12.12.2022. 14:31

Renato Marjanović (33) iz Prijedora osuđen je na sedam i po godina zatvora zbog pokušaja teškog ubistva nekoliko osoba, u kafe baru "4WD" u Prijedoru kada je iz automobila na kafić ispalio 29 metaka iz automatske puške.

Takođe je osuđen i zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja zbog čega mu je Okružni sud u Prijedoru izrekao ovu  jednistvenu kaznu.

Inače, optužnica Okružnog javnog tužilaštva Prijedor teretila ga je da je 06.03.2021. godine, oko 20.20 časova, zbog prethodne svađe sa Draženkom Bilbijom, Draganom Rodićem i Gordanom Mrđom došao ispred kafića automobilom opel korsa.

"U ulici Slavka Rodića u Prijedoru prešao je na desnu saobraćajnu traku, posmatrano iz pravca grada, te iz automobila, sa vozačevog sjedišta, na udaljenostima od oko 20, 15, 10, 5 i 3 metra, iz automatske puške ispalio ukupno 29 metaka u pravcu ulaznih vrata i izloga ", navodi se u optužnici.

Dodaje se da je to uradio u namjeri da ubije Bilbiju, Rodića i Mrđu, a pored njih i Slobodana Šarengaća, Radislava Matijaša, Merimu Kaurin, Jelenu Mirčić, Dragana Dragojevića, Đorđa Starčevića i Nikolinu Balaban, koji su se u tom trenutku takođe nalazili u ovom objektu, jer je znao  da su svi tu.

"Osam metaka završilo je u unutrašnjosti objekta, pa je smatrajući da je navedena lica lišio života, navedenim vozilom i napustio lice mjesta", stoji u optužnici.

Osuđen je i jer je neovlašteno držao automatsku pušku CZ-AK47, kalibra 7,62, sa dva pripadajuća okvira i municijom kalibra 7,62 i 10 komada metaka.

Kako su mediji ranije pisali, Marjanović je često punio stupce crne hronike.

Prošle godine je hapšen zbog sumnje da je u Prijedoru zapalio kombi, te su ga teretili za izazivanje opšte opasnosti.

Od njega je bio oduzet folksvagen turan, nakon što je, tokom kontrole saobraćaja, utvrđeno da za neplaćene kazne duguje 15.885 maraka.

Podsjetimo, Marjanović je i u martu 2019. godine maltretirao i vrijeđao povratnika, sugrađanina bošnjačke nacionalnosti, a snimak torture objavio je na svom Facebook profilu, nakon čega je takođe bio uhapšen.


Тагови:
 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:42 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

 • 19:49 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:50 Временска прогноза

  Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.