Kosovo

Privedena dvojica Srba iz Klokota

  • Извор: СРНА
  • 12.01.2023. 22:59

Dvojica srpskih mladića Dejan M. (27) i Aleksandar S. (31) privedeni su u Klokotu na Kosovu i Metohiji, jer se tokom proslave Badnje večeri u porti crkve čulo nekoliko hitaca ispaljenih u vazduh, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Pripadnici takozvane kosovske policije danas su pretresli kuće ove dvije porodice, a Dejan i Aleksandar su privedeni, navodi se u saopštenju.

NJima je određeno zadržavanje od 48 časova i Kancelarija za Kosovo i Metohiju će im obezbijediti svu besplatnu pravnu pomoć i advokata.

Porodice je posjetio predsjednik privremenog organa opštine Vitina koji im je prenio podršku Kancelarije.

"Jasno je da se ovakvim hapšenjima, povezanim sa proslavom Božića kao najradosnijeg pravoslavnog praznika, Srbima stavlja do znanja da nemaju pravo na svoje praznike, što najbolje pokazuje teroristički napad na Badnji dan u Gotovuši, kada je Albanac, pripadnik takozvanih Kosovskih bezbjednosnih snaga pucao u dječaka Stefana i mladića Miloša samo zato što su nosili badnjak", navodi se u saopštenju Kancelarije.

Naglašava se da se time na Srbe vrši dodatni pritisak i unosi strah u srpske sredine sa jasnim ciljem da se oni onespokoje i protjeraju sa njihovih ognjišta.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.