Abdulah Džanko

Priznao krivicu za šverc droge i dobio godinu iza rešetaka

  • Извор: АТВ
  • 06.07.2023. 07:12

Abdulah Džanko (39) sporazumno je priznao krivicu za krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama te mu je Sud BiH izrekao jednogodišnju kazna zatvora.

Optuženi se tereti da je, kao član grupe za organizovani kriminal koja je djelovala na teritoriji BiH i inostranstva, u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi, vršio neovlašteni promet opojne droge, sakrivao i vršio proizvodnju opojne droge, a potom preraspodjelu opojne droge i njeno skrivanje radi dalje prodaje.

Za optuženog Abdulaha Džanku predložena je kazna zatvora u trajanju od jedne godine, sporedna novčana kazna u iznosu od 10.000 KM, te mjera bezbjednosti oduzimanja predmeta korištenih za izvršenje krivičnog djela.

“Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju krivičnog djela”, navode u Tužilaštvu.

Potpisivanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje te ne može uložiti žalbu na krivično-pravnu sakciju koja će mu se izreći.

Jedan broj optuženih u ovom predmetu sporazumno je priznao krivicu, a protiv dijela optuženih sudski postupak je u toku pred Sudom BiH, napominju iz Tužilaštva.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.