Пожар избио 9. октобра

Процијењена штета од пожара у "Електрокрајини“ 256.200 КМ

  • Извор: СРНА
  • 15.11.2023. 09:55

У пожару који је 9. октобра захватио дио помоћног пословног објекта "Електрокрајине" у центру Бањалуке изгорјела је једна етажа и кров објекта, а процијењена штета је 256.200 КМ, речено је у овом предузећу.

Стручни сарадник за комуникацију у "Електрокрајини" Предраг Клинцов подсјетио је да су правовременим активирањем противпожарног аларма сви радници безбједно и на вријеме напустили ватром захваћени објекат и сусједну главну зграду Дирекције, тако да није било повријеђених.

Клинцов је рекао да су све базе података и важна документација "Електрокрајине", кључна за пословни процес, сачуване и на сигурном, јер се налазе у дуплој дигиталној форми, похрањени у серверима на одвојеним локацијама које нису биле погођене пожаром.

Расвијетљено разбојништво: Пријетећи ножем отео огрлицу

Расвијетљено разбојништво: Пријетећи ножем отео огрлицу

"`Електрокрајина` је формирала стручну комисију за процјену штете од пожара, која је укупну штету на грађевинском објекту, канцеларијском намјештају и техничкој опреми процијенила на износ од 256.200 КМ", навео је Клинцов.

Он је рекао да је предузеће, у складу са одредбама Закона о јавним набавкама, спровело поступак избора извођача радова на грађевинској санацији објекта.

Према ријечима Клинцова, санација, између осталог, подразумијева уклањање и одвоз остатака изгорјеле кровне конструкције, столарије, канцеларијског намјештаја и шута, те неопходну основну санацију - постављање нове кровне конструкције и спољне столарије с циљем заштите објекта од негативних атмосферских утицаја.

БиХ: Полицајац од мотоциклисте узео 40 КМ мита, он објавио видео

БиХ: Полицајац од мотоциклисте узео 40 КМ мита, он објавио видео

"Уговор у износу од 169.890 КМ без ПДВ-а закључен је 2. новембра са фирмама `Алмако` и `Вецо градња` из Бањалуке, које су доставиле заједничку понуду", навео је Клинцов.

Клинцов је рекао да је рок завршетка радова 25 радних дана.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.