Uhapšen 29. oktobra

Progutao 117 kapsula s kokainom pa avionom došao u Zagreb

  • Извор: АТВ
  • 01.11.2022. 13:15

Brazilac (45) uhapšen je zbog sumnje da je u Brazilu progutao 117 kapsula ispunjenih sa 1.170 grama kokaina te je letom iz Sao Paola došao u Zagreb, pišu hrvatski mediji.

Brazilac je uhapšen 29. oktobra na zagrebačkom aerobromu.

Prilikom obavljanja carinskog nadzora pronađeno je 240 grama kokaina u 24 kapsule koje je tokom leta prirodnim putem istisnuo, da bi nedugo zatim osumnjičeni na isti način istisnuo još 31 kapsulu ispunjenu kokainom, težine 310 grama, tokom poduzimanja službenih mjera i radnji prema njemu na aerodromu.

Tada je osumnjičenom, radi zaštite njegova zdravlja i života, pružena odgovarajuća medicinska pomoć u zagrebačkom KBC-u Zagreb, u sklopu koje je učinjen rendgenski snimak abdomena te je na istom bio vidljiv veći broj stranih tijela u probavnom traktu osumnjičenog.

Tokom boravka u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca te je dokazano da je u tijelu prenosio još 62 kapsule ispunjene kokainom.

"Nakon završenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je krivična prijava podnesena nadležnom državnom tužilaštvu", stoji u saopštenju Policijske uprave zagrebačke.

Тагови:
  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм