Полиција све видјела

Провјере о непоступању полицајаца у случају напада на ауто са српским таблицама

  • Извор: СРНА
  • 21.11.2023. 20:42

Аутомобил српских регистрација којим су се код Нуштра возили студенти нападнут је на дан када је у Вуковару организована колона сјећања, а из полиције су навели да је у току истрага и да ће извршити провјере у вези са поступањем полицајаца који су само стајали са стране и гледали.

Портал "Новости" објавио је да се све догодило у присуству полиције, као и снимак на којем се види како четворица младића у суботу, 18. новембра, око 10 часова на излазу из Нуштра, излазе из аутомобила вуковарских регистарских ознака, вичу и насрћу рукама и ногама на аутомобил сомборске регистрације.

Према ријечима свједока који је снимио напад, мушкарци су на дан кад је обиљежаван дан сјећања напали возило са сомборским таблицама које се кретало у правцу Винковаца из смјера Вуковара, на излазу из Нуштра. Инцидент се догодио прије кружног тока у Нуштру у исто вријеме кад је у Вуковару почињала колона сјећања.

На снимку се види и полицијски комби, али су нападачи неометано ушли назад у свој ауто и наставили вожњу у супротном смјеру.

У Вуковару нападнут српски ауто, полиција све гледала и пустила нападаче - ВИДЕО

У Вуковару нападнут српски ауто, полиција све гледала и пустила нападаче - ВИДЕО

"Полицијски комби је био поред, чак и један полицијски ауто, два полицајца су гледала у то. Нападачи су сјели у ауто и отишли, а полицајци стоје и гледају. Никоме то ништа није било чудно. Рекао сам полицајцу да је небитно ко сам ја и које су таблице на мом ауту, али дозволити да неко некога тако брутално нападне и да се не реагује на то, заиста је срамотно", испричао је свједок.

Из Полицијске управе вуковарско-сријемске су на "Индексов" упит рекли да су утврдили идентитет особа са снимка, да је истрага у току, али и да ће извршити провјере у вези са поступањем полицајаца који су само стајали са стране и гледали.

"Утврђен је идентитет особа са снимка које се доводе у везу са наведеним противправним понашањем, док је криминалистичка истрага у вези са оштећењем возила иностраних регистарских ознака у току. Биће извршене провјере у вези са поступањем полицијских службеника", навели су из Полицијске управе вуковарско-сријемске.

Учесници колоне сјећања у Вуковару, коју су предводили некадашњи припадници ХОС-а, узвикивали су "За дом спремни", а неколицина је дизала руку у ваздух. Међу учесницима су били бројни посланици у Хрватском сабору, представници политичких странака.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм