Врховни суд РС

Радници кладионице избио зубе и украо новац: Разбојнику осам година затвора

Аднан Хасанбашић (36) из Оџака правоснажно је осуђен на осам година затвора због разбојништва у спортској кладионици у Дервенти где је, пријетећи гасним пиштољем, напао радницу М.Ђ. коју је ударио у лице и избио јој два зуба, а потом украо 2.778 КМ пазара.

Пресуду је изрекао Врховни суд Републике Српске.

"Жалбе оптуженог Хасанбашића и његовог браниоца одбијене су као неосноване и потврђена је пресуда Окружног суда у Добоју од 19. септембра 2022. године", рекла је секретар Врховног суда РС Јелена Деспотовић.

Брутална пљачка одиграла се 9. јануара прошле године у кладионици која се налази у приземљу зграде у Дервенти. У пресуди се наводи да је Хасанбашић разбојништво извршио заједно са непознатим саучесником.

"Хасанбашић је у кладионицу ушао први, са маском на лицу, држећи гасни пиштољ у руци. У том моменту на свом радном мјесту била је радница М.Ђ. и оптужени је кренуо према њој са упереним пиштољем", наводи се у пресуди.

За њим је, како се наводи, у кладионицу ушао непознати саучесник који је такође био маскиран.

"Он се кретао према пулту са касом, док је Хасанбашић ухватио М.Ђ. за косу, гурнуо је према улазним вратима и притом је ударио у лице, наносећи јој повреду у виду ишчашења првих сјекутића горње вилице и рану слузокоже горње усне", пише у пресуди.

Додаје се да је М.Ђ. од ударца пала на под, а потом јој прилази Хасанбашић, држећи је чврсто притиснуту на под.

"У том моменту рекао јој је: "Смири се и остави телефон. Смири се, нећу ти ништа“, наводи се у пресуди.

За то вријеме његов саучесник је из ладице узео 2.778 КМ и истрчао је из објекта. За њим је истрчао и Хасанбашић и заједно су побјегли.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!