Врховни суд РС

Дилерима из Градишке 11 и по година затвора

Врховни суд Републике Српске потврдио је пресуду Миладину Видачковићу из Градишке и другим оптуженима у предмету ”Мерлин 2” и правоснажно их осудио на укупно 11 и по година затвора због трговине дрогом.

Видачковић је осуђен на пет и по година затвора због трговине марихуаном и омогућавање уживања дроге. Његова супруга Слађана Видачковић за трговину дрогом осуђена је на три године затвора. Осуђени су још и Памела Дукић на годину и осам мјесеци затвора, те Расим Хајдер на годину и четири мјесеца. Они су, такође, оглашени кривим за трговину наркотицима и омогућавање уживања дроге.

Одлежала убиство мужа, сад јој се суди за убиство мајке

Одлежала убиство мужа, сад јој се суди за убиство мајке

Истовремено Врховни суд је укинуо ослобађајући дио пресуде Слађани Видачковић за спречавање службеног лица у вршењу службене радње. Наиме, она је приликом спровођења покушала да побјегне, у чему је спријечена, при чему је наводно откинула нокат полицајки која је због тога хируршки збринута. У том дијелу пресуде, суд је уважио жалбу тужилаштва и предмет вратио на ново суђење Окружном суду у Бањалуци.

Укинут ослобађајући дио пресуде

”Жалбе бранилаца оптужених одбијене су као неосноване и потврђена је првостепена пресуда. Дјелимично је уважена жалба тужилаштва у ослобађајућем дијелу и ту је пресуда укинута и предмет враћен истом суду на поновно суђење”, рекла је секретар Врховног суда РС Јелена Деспотовић.

Радници кладионице избио зубе и украо новац: Разбојнику осам година затвора

Радници кладионице избио зубе и украо новац: Разбојнику осам година затвора

Према оптужници четворка је од друге половине 2016. године до 14. новембра 2019. године у Градишци продавала марихуану. Наводи се да је Миладин набављао и продавао дрогу по цијенама од 10, 30, 40, 50 и до 100 КМ.

Његова супруга Слађана наркотике је продавала када он није био кући и то по цијенама од 20, 50 и 40 марака. Према пресуди Дукићева и Хајдер су куповали наркотике од Миладина, а затим их продавали и у појединим случајевима нудили другима на уживање.

Поновљени поступак

Четворка је раније била осуђена на укупно 13 година и пет мјесеци затвора, а ту пресуду је укинуо Врховни суд РС и предмет вратио на ново суђење. У поновљеном суђењу Миладин и Слађана су добили исте казне, док су Дукићки и Хајдеру умањене казне за десет, односно 13 мјесеци затвора, што је сада и потврђено.

Одређен притвор шесторици ухапшених у акцији ”Галерија”

Одређен притвор шесторици ухапшених у акцији ”Галерија”

Подсјетимо, акција ”Мерлин 2” спроведена је у новембру 2019. године. Тада је ухапшено укупно осам осумњичених, а међу њима и један полицајац ПУ Бањалука, али се на оптужници нашло само четворо оптужених.

Син осуђен за убиство и разбојништво

Иначе, Миладин Видачковић има богат досије и више пута је хапшен због насилничких кривичних дјела. Тако је 2013. године ухапшен након што је у Градишци на силу угурао једног младића у аутомобил, а потом га тукао и возао по граду. Његов син је у мају 2015. осуђен на осам година затвора због убиства Дамјана Црномарковића (20), те разбојништва на бензинској пумпи. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина