Вриједност 12,5 милиона евра

Разбијен још један нарко-клан, држављанин БиХ осумњичен за продају 146 kg кокаина

 • Извор: Независне
 • 21.05.2024. 22:53

Истражиоци из више аустријских полицијских агенција успјели су да разбију још једну нарко банду, која је у року од непуних годину дана препродала дрогу уличне вриједности 12,5 милиона евра.

Један дио наркотика заплијењен је и током хапшења осумњичених.

Овом групом управљали су затвореници, 26-годишњак и 27-годишњак који служе казне у затворима Хиртенберг и Сонберг. Према саопштењу Полицијске управе Доње Аустрије, остали осумњичени су шест мушкараца и двије жене, а ријеч је о држављанима БиХ, Аустрије и Србије.

Иначе, до разбијања банде је дошло тако што је 27-годишњем затворенику, који је са остатком групе комуницирао путем криптованих телефона, одузет телефон и полиција је ступила у контакт са 30-годишњим држављанином БиХ, који је ухапшен приликом покушаја продаје два килограма кокаина, вриједног 57.000 евра. Према саопштењу Управе полиције Доње Аустрије, за овог 30-годишњака постоји сумња да је током протеклог периода препродао чак 146 килограма кокаина.

Како преносе аустријски медији, група је наводно укупно продала 164 килограма кокаина, 2,5 килограма хероина, 25 килограма амфетамина, 18,5 килограма биљке канабиса, 113 грама метамфетамина и два килограма кетамина између јула 2023. и марта, 2024. у Доњој Аустрији, Горњој Аустрији и Бечу. Улична вриједност ових наркотика је 12,5 милиона евра.

Иначе, истражиоци тврде да се ова група није бавила само препродајом дроге. Они се сумњиче и за најмање пет провала у банке и бензинске пумпе на подручју Беча. Управо током једне пљачке су и ухапшени 26-годишњак и 27-годишњак, који су се налазили у затвору и преко којих је полиција дошла до остатка групе.

Аустријски медији подсјећају да је само прије неколико дана разбијена банда са Балкана, којом је управљао држављанин БиХ и Аустријанац, хрватских коријена из затвора. Њихова група је на подручју Штајерске, Корушке и Беча препродала дрогу вриједну 5,2 милиона евра.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 08:00 Емисија: Аграр

  Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

 • 08:30 Емисија: АТВ јутро

  Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

 • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

  Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

 • 11:00 Ловачки савети (Р)

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

  Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.