Смедерево

Разоткривена завјера пет затвореника: Планирали бјекство кроз тунел

  • Извор: Телеграф
  • 16.01.2024. 12:42

Управа за извршење кривичних санкција је разоткрила пет осуђеника који су већ неко вријеме планирали бјекство из Окружног затвора у Смедереву.

„Осуђеници су били радно ангажовани у кухињи и вешерају, што им је омогућило да се неометано крећу у више заводских просторија. План им је био да искористе алат из заводске радионице за копање пролаза у подрумском магацину за храну како би покушали да побегну из затвора што су они и признали у својим изјавама. Ова лица нису била смештена у истој соби, а контакт су успоставили током радног ангажовања на издржавању затворске казне“, наведено је из Управе за извршење кривичних санкција.

Осуђеници су одмах пребачени из полуотвореног у затворено од‌јељење завода и против њих ће бити поднијете дисциплинске пријаве за тежи дисциплински преступ – припремање бјекства. Како додају из Управе, питању су осуђеници који су издржавали казне за различита кривична д‌јела – лаку тјелесну повреду, шумску крађу, тешку крађу и изазивање опште опасности.

Како се незванично сазнаје, претпоставља се да су осуђеници хтјели бекством да избјегну нове вишегодишње затворске казне које су их ускоро чекале на извршење. На то указује податак да се међу њима налазе и осуђеници којима казне истичу почетком фебруара, односно марта, пише Телеграф.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.