Banjaluka

Šabiću određen pritvor zbog ubistva policajca i pokušaja ubistva oca

  • 24.04.2019. 17:41

Okružni sud u Banjajluci odredio je jednomjesečni pritvor Marku Šabiću zbog teškog ubistva policajca Slađenka Tubina kod Prijedora, te zbog pokušaja ubistva oca Veselka Šabića.

Kako se navodi u prijedlogu nadležnog tužilaštva, Šabiću se stavlja na teret da je 21. aprila u vremenskom periodu od 18:50 do 19:15 sati u mjestu Gornja Ravska, opština Prijedor, ispred porodične kuće, nakon verbalnog sukoba sa suprugom, napao oca Veselka, koji je pokušao da stane u odbranu svoje snahe, zadavši mu s leđa više uboda nožem.

Nakon što je o ovom događaju obavještena policija stigao je policijski službenik Slađenko Tubin kojem je osumnjičeni po njegovom ulasku u kuću, nanio teške tjelesne povrede u predjelu stomaka, pucajući iz sačmarice iz neposredne blizine, od kojih je preminuo.

Pritvor je zatražen zbog osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravakom na slobodi mogao ometati krivični postupak i uticati na saslušane svjedoke kao i svjedoke koje u toku istrage tužilaštvo planira saslušati, zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo, odnosno dovršiti pokušano krivično djelo ubistva, težine krivičnih djela, načina izvršenja i posljedica krivičnih djela, kao i zbog činjenice da bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Tubin je danas sahranjen uz najviše počasti u Prijedoru, a o njemu su svi imali samo riječi hvale.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм