Šakić sproveden u Okružni sud u Banjaluci

  • 29.07.2020. 19:18

Siniša Šakić, zvani Kinez, danas u poslijepodnevnim časovima sproveden je u Okružni sud u Banjaluci, gdje će biti donesena odluka o mjeri pritvoru, a na prijedlog Republičkog tužilaštva.

Prethodno je uz izvještaj o učinjenom krivičnom djelu "Teško ubistvo", predat Republičkom javnom tužilaštvu, Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala. Pred postupajućim tužiocem, Šakić se branio ćutanjem. 

"Republički javni tužilac mjeru pritvora zatražiće zbog opasnosti od bjegstva, osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi uništiti, sakriti, izmjeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, zatim da bi boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače. Republički javni tužilac mjeru pritvora zatražiće i zbog težine krivičnog djela, načina izvršenja djela, posljedica djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda i mira", rekla je Dragica Tojagić, sekretar Republičkog javnog tužilaštva.

Maskirna uniforma, kacige, pištolj sa izbrušenim serijskim brojem sa mecima, više mobilnih telefona, novac, automobil, skuter, sve to je oduzeto u više pretresa na lokacijama u Banjaluci koje Šakić koristi. Svi ti predmeti se mogu dovesti u vezu s izvršenim krivičnim djelom.

Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske pod nadzorom Republičkog tužilaštva nastavlja i dalje rad na ovom predmetu. Šakić je juče uhapšen u poznatom banjalučkom lokalu koji se nalazi u sklopu hotela "Bosna". U ovom slučaju policija je došla do neoborivih dokaza koji Šakića dovode u vezu s ubistvom Ćuluma.

Šakić je 10 dana prije ubistva porodicu izmjestio van granica Republike Srpske. Iako je tvrdio da u vrijeme ubistva nije bio na teritoriji Republike Srpske, alibi mu je razbijen. Došlo se do saznanja da je ipak bio i da je dan nakon ubistva Slaviše Ćuluma prebačen preko Save kod svojih jataka u Hrvatsku, na područje opštine Sisak. Slaviša Ćulum ubijen je 15. maja, usred bijela dana, u sačekuši nadomak kuće u kojoj živi njegova majka u banjalučkom naselju Dragočaj. Neposredno pred ubistvo izašao je iz zatvora. Isto tako, stari policijski znanac je i Šakić za kojim je, uz još jedno lice, već 16. maja raspisana potjernica zbog ovog krivičnog djela. Devet dana nakon toga, Šakić je pješke iz Hrvatske ušao u BiH, gdje se predao pripadnicima Granične policije BiH. 26. maja pušten je na slobodu poslije kriminalističke obrade, a istraga je nastavljena.  
 

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина