Убиство у Тузли

Син и брат убијене Амре поручују да неће стати: Кривци морају одговарати

  • Извор: Аваз
  • 13.02.2024. 18:59

Прошло је шест дана од убиства Амре Кахримановић у Тузли, а њен син Дамир Хоџић и брат Неџад Кахримановић откривају нове детаље.

„Неко је омогућио том човјеку да убије моју сестру без икаквог разлога. Она није имала шансу, али ми сада имамо шансу да се МУП очисти хируршки прецизно. Никаква нас политика не занима. Нас занимају само правда и достојанство и никада нећемо одустати. Одустајања нема. Идемо до краја. Кривци морају одговарати за смрт моје сестре и Дамирове мајке“, рекао је ово Неџад Кахримановић, брат убијене Амре.

Са свиме што је рекао сагласан је и његов сестрић, Амрин син Дамир Хоџић. Они су за Аваз говорили о, како кажу, срамотним изјавама Хајрудина Механовића (СДА), министра унутрашњих послова Тузланског кантона.

“У полицији раде људи који имају неке психичке посљедице, можда из рата, који су темпиране бомбе. Ми, наравно, не можемо генерализовати, али то није уреду, они нису требали прекинути те љекарске прегледе. Срамотно је да је он изјавио да не планира поднијети оставку. Након ове његове изјаве мислим да он опет треба погледати интервју и схватити шта је у ствари рекао о држави БиХ. У каквом је она стању, да они у главној згради немају металне кутије с кључевима у којима ће остављати своје оружје, замислите ви то”, каже Дамир Хоџић.

Нини Нинковић смањена казна за покушај убиства помоћника директора Педагошког завода

Нини Нинковић смањена казна за покушај убиства помоћника директора Педагошког завода


Он се пита, ако министар каже да није одговоран, ко онда јесте.

“Јесам ли ја одговоран за то? Зна се тачно ко је требао осигурати те кутије, простор за остављање оружја. Сљедећа ствар коју је рекао у интервјуу, како су они професионално све одрадили и отишли до зграде полицајца убице да га ухапсе иако су знали да је пуцао и да би опет могао пуцати, ипак су отишли да га ухапсе!? Је ли ја требам да га хапсим, а моме ујаку, Амрином брату, свезали су лисицама руке на леђима и одвели га у станицу, а убицу полицајца су свезали са рукама напријед и одвели га до аута, то је професионално, нема шта”, огорчено, са сузама у очима, говори Дамир.

Неџад Кахримановић не може да вјерује да шест дана од убиства јавност трују оваквим изјавама.

“Шокантан је податак да је министар завршио медресу, а ради тај посао. Зар би требало на тако бестидног човјека трошити икакве ријечи? Адвокат ми је послао поруку да је министар такве небулозе причао које ће бити евидентни докази у суду да би он лично волио да још више прича. Не могу да вјерујем да неко ко је завршио медресу може бити такав нечовјек. Министар каже да разумије породицу и да је то политички протест. Они санирају штету, они су необразовани, замислите да муфтија буде министар, не вријеђам професију, али да такав човјек буде министар полиције највећег кантона у држави”, истиче Неџад.

Каже да је, такође шокантно и да је директор Полицијске управе Тузланског кантона завршио рударски факултет.

Лубура и Рогуљић негирали кривицу за кријумчарење бјегунца са Интерпол потјернице (видео)

Лубура и Рогуљић негирали кривицу за кријумчарење бјегунца са Интерпол потјернице (видео)

“И дипломирани економиста пословног права. Директор униформисане полиције ТК је инжењер рударства, а онда има у биографији, која је пуна небулоза, стручна усавршавања завршена у Египту. Зар ви мислите да је комплетна јавност у БиХ неинтелигентна? Нико се није бавио овим. Неки курс завршен у САД, пазите, курс. Још једну ствар, курс управљања кризним ситуацијама. Кризна ситуација је била ту ноћ да неко породици пружи стручну помоћ, а не да на такав начин поступају, да брата жртве приводе. Нека прича министар шта хоће, такву неемпатију ја нисам дуго, дуго видио. Таквог нечовјека… Овдје се ради о људскости, о људском бићу, он прича о политичким протестима, он прича да су њега изабрали, да има већину, или шта већ. Због његовог интервјуа сам отишао у Хитну да ми измјере притисак. Толико о томе. Нема се ту шта више причати”, прича Неџад, брат Амре Кахримановић.

Ово се неће завршити као с Низамом Хећимовић

“Наравно да нећемо стати. Ово се неће завршити као с Низамом Хећимовић. Узећемо и Низамин случај, њени родитељи нису могли, нису имали средстава, нису имали образовања. Ја вам кажем да ми имамо писмене људе иза себе. Ако сам ја неписмен, имају људи који су јако писмени. Овдје се не ради ни о каквој политичкој ситуацији, него о људскости. Да министар поднесе оставку, да директор Управе полиције поднесе оставку и да сви по хијерархији поднесу оставке. Да се легло непотизама, непрофесионалности очисти од свих, да се ресетује и да крену да раде свој посао, ништа друго не тражимо, немамо никакве политичке захтјеве”, казао је Неџад.

Нема људскости

“Шест дана немамо никакву информацију. Ја сам то рекао… Чак ни обавијест о завршеној обдукцији из званичних извора нисмо добили, да можемо преузети тијело. Ни МУП ни Тужилаштво. Не знам ни ко је поступајући тужилац. Ми не знамо апсолутно шта се дешава, гдје су ствари, гдје је телефон. Па то је најосновније људско право. Институција која треба то да уради, да санира штету, шути. Ништа. Нема људскости… Данас је шести дан од ликвидације. О чему ми причамо”, истакао је Неџад.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?