Саопштење

СИПА: У БиХ се годишње оперу милиони од криминала

  • Извор: АТВ
  • 28.01.2024. 12:48

У легалне новчане токове у БиХ у 2023. години убачена су 13,63 милиона марака нелегално стеченог новца.

У извјештају Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) за прошлу годину наведено је да је истрагама кривичних дјела прања новца утврђено да су кроз финансијски систем БиХ у легалне новчане токове убачена 13,63 милиона KМ нелегално стеченог новца, док је причињена материјална штета од пријављених кривичних дјела износила 5,43 милиона KМ.

Отац Арсеније о егзорцизму у Острогу: Дјевојка од 16 година тројицу мушкараца диже у ваздух

Отац Арсеније о егзорцизму у Острогу: Дјевојка од 16 година тројицу мушкараца диже у ваздух

Према ранијим извјештајима СИПА, у легалне новчане токове БиХ у 2022. години убачено је 35,19 милиона KМ нелегално стеченог новца, док је причињена материјална штета од пријављених кривичних дјела прања новца износила 14 милиона KМ.

Шест извјештаја

У легалне новчане токове у 2021. години убачено је 10,9 милиона, а 2020. и 2019. године 12,9 милиона, односно 12,1 милион KМ. Ти подаци показују да је у посљедњих пет година у 2022. откривено највише опраног новца у легалним новчаним токовима.

Овим знаковима стижу промјене које ће им донијети велику срећу на свим животним пољима

Овим знаковима стижу промјене које ће им донијети велику срећу на свим животним пољима

– У надлежности СИПА вођено је шест финансијских истрага. Овој врсти истрага посвећена је нарочита пажња, а, иако није формирана посебна унутрашња организациона јединица која би се бавила овим истрагама, извршена је прерасподјела постојећег кадра – наведено је у извјештају СИПА-е за прошлу годину.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.