Бјеловар

Слетио с цесте, омотао се око стуба и преполовио га. Чудом преживио

  • Извор: Бјеловар.ливе
  • 26.09.2023. 10:39

Возач (59) чудом је преживио тешку саобраћајну несрећу која се догодила јуче (понедјељак) у мјесту Међурача недалеко од Бјеловара.

Како је потврђено за Бјеловар.ливе из бјеловарске полиције, возач је око 15.30 сати због превелике брзине прешао на супротну страну цесте, ауто слетио у лијеви путни јарак и забио се у бетонски стуб јавне расвјете. 

Ватрогасци пола сата резали лим

Од силине ударца, ауто се попут папира омотао око бетонског стуба којег је и ”преполовио”. 

Возач је остао заробљен у смрсканом возилу. 

Њемачкој фале хиљаде конобара и кувара, нуде плату 11.000 евра

Њемачкој фале хиљаде конобара и кувара, нуде плату 11.000 евра

На интервенцију су изашли припадници Ватрогасне заједнице Општина Нова Рача који су се трудили што прије извући повријеђеног возача. 

– Колегама је требало пола сата да прережу лим и возачу ослободе ноге које су биле притиснуте. Морам признати да још нисмо имали овакву врсту интервенције, али најбитније је да је човјек преживио и да смо помогли – рекао је Дражен Бенгез, командир ватрогасне заједнице Нова Рача. 

Возач није био везан

Додаје и како је на терен изашло деветеро припадника двају локалних ДВД-ова, Булинац и Стара Рача, који су једини од чланова Заједнице посједују опрему за техничке интервенције, а интервенцијом су руковали Бранислав Деспетовић и Горан Ормановић.

– Заиста, возач је чудом преживио ову несрећу. Иначе није био везан сигурносним појасом – рекао је командир Бенгез. 

Отворени прелом наткољенице 

Из бјеловарске Опште болнице ”Др. Анђелко Вишић” су нам потврдили како је 59-годишњи возач примљен с тешким повредама. 

– Ради се о отвореном прелому наткољенице и затвореном прелому поткољенице. Има и повреде ребара… Пацијент је успјешно оперисан и за сада је стабилно – казали су из болнице. 

Како пише Бјеловар.ливе, возач због тешког стања у којем се налазио није могао бити алкотестиран, већ су изузети узорци крви и урина ради утврђивања концентрације етанола.

(Фото/Вијест: Бјеловар.ливе)

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.