ПУ Приједор

Словенци фалсификованим еврима плаћали по Добоју и Приједору

  • 19.04.2024. 12:43

Држављани Словеније Стефан Мариано Товиловић Каламанда (25) из Љубљане и Арт Окорн (21) из Крања, који су прошле седмице ухапшени због сумње да су у оптицај стављали фалсификоване новчанице од 200 евра, пријављени су за нових шест кривичних дјела.

Пријаву против њих поднијела је ПУ Приједор због сумње да су починили кривична дјела кривотворење новца.

”Осумњичени се терете да су 10. априла на бензинским пумпама на подручју Приједора ставили у промет шест фалсификованих новчаница у апоенима од 200 евра. На овај начин прибавили су противправну имовинску корист у укупном износу од око 2.300 КМ”, саопштила је полиција.

Напомињу да се ради о истим особама које су 12. априла ухапшене у Котор Варошу због сумње да су на подручју Добој вршили иста кривична дјела. Након хапшења двојица Словенаца су предата у надлежност Тужилаштва БиХ на чији приједлог им је одређен једномјесечни притвор.

”Осумњичени су под истрагом и терете се да су, почетком априла ове године,  већу количину кривотворених новчаница у апоенима од по 200 евра ставили у оптицај као праве у више наврата приликом плаћања различитих производа на више бензинских пумпи на подручју општине Добој и Приједор”, саопштило је раније Тужилаштво БиХ.

Колико фалсификованих новчаница су осумњичени ставили у промет засада није познато и то је предмет даље истраге.

Пратите нас и путем Вибера