Нагодба са тужилаштвом

Стефан Главић пуштен на слободу

  • Извор: Српскаинфо
  • 20.04.2024. 08:48

Окружни суд у Бањалуци аминовао је нагодбу Стефана Главића, оптуженог за покушај убиства и Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци, сазнаје Српскаинфо.

Суд је тако Стефана Главића осудио на јединствену казну од три године и два мјесеца затвора због покушаја убиства и недозвољеног посједовања оружја.

Загрљени изашли из куће, а онда је настао хаос - Нови детаљи сукоба Главића и Вишекруне

Загрљени изашли из куће, а онда је настао хаос - Нови детаљи сукоба Главића и Вишекруне

Пресуда је објављена јуче, након што је два дана раније у бањалучком Окружном суду изненада одгођено изјашњење о кривици оптуженог.

Пресуда је правоснажна и на њу није дозвољена жалба, а Главић је јуче у послијеподневним часовима пуштен из притворске јединице Казнено поправног завода Бањалука на Туњицама.

Стефан Главић је тако признао да је 9. јануара ове године враћајући се са славе пуцао у комшију Дејана Вишекруну у засеоку Ераци у Љубачеву, код Бањалуке који је пуком срећом остао жив.

Пуцњави је претходила свађа

Главић и Вишекруна су ноћ прије дошли код заједничког пријатеља на славу. Док су били у кући, између њих како су раније испричали саговорници наводно, није било никаквих тензија и нормално су комуницирали.

– Вишекруна је први дошао на славу око 21 час и пио је ракију, али није био пијан. Око поноћи је на славу дошао и Главић који је био у прилично пијаном стању, али између њих није било сукоба. Сви су се шалили и дружили – испричао је раније извор упућен у истрагу.

Додао је да је око један час иза поноћи Вишекруна устао и поздравио се и рекао да иде кући. Одмах иза њега устао је и Главић и рекао да иде и он пошто је уморан.

– Њих двојица су се поздравили и загрљени изашли из куће, због чега нико није могао ни претпоставити да би се могао десити неки проблем. Међутим, само десетак минута касније зачула се галама, али и пуцњава – појаснио је извор.

Свједоци тврде да су их видјели како се нагуравају на путу и да је у једном тренутку Вишекруна рекао „Пуцај, пуцај“.

– Тада је Стефан подигао пиштољ и у правцу Дејана испалио два хица, док се чуло да неко од свједока говори „ Не, не пуцај“. Један од очевидаца је притрчао и ухватио Стефана за руку, а он је том приликом у ваздух испалио више хитаца, а затим је пиштољ бацио у снијег – рекао је поменути извор.

”Убио сам говедо”: Главић оптужен за покушај убиства комшије

”Убио сам говедо”: Главић оптужен за покушај убиства комшије

Стефану Главићу се на терет стављао покушај убиства и недозвољена производња и промет оружја. Наиме, како стоји у оптужници, он је пуцао из пиштоља за који није имао дозволу о држању, као ни оружни лист.

Вишекруну је погодио са два хица у груди и лијеву надлактицу, а након рањавања уз обилно крварење је пао на земљу. Након свега, позвао је полицију и рекао да је убио “говедо”.

Стефанова мајка је током саслушања у полицији тврдила да је он хтио да загрли Дејана да се помире, али да је Вишекруна рекао да то могу ријешити само тучом.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.