Specijalni sud u Beogradu

Suočavanje Miljkovića i Lalića proteklo pod tenzijama

  • Извор: Курир
  • 04.12.2022. 10:17

Suočavanje Marka Miljkovića i svjedoka-saradnika Srđana Lalića u Specijalnom sudu u Beogradu, gdje je bilo i više nego napeto, uz brojne oscilacije u raspoloženju i povremene prijetnje, na "dnevni red" došlo je i ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića.

Usudnici Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici osjetila se tenzija i u boksu gdje su optuženi, a Miljković je s nestrpljenjem isčekivao da izađe i “izrešeta” pitanjima Lalića, koji im je u zamjenu za blažu kaznu okrenuo leđa u julu i potpisao sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, i tako otkrio sve tajne najmonstruoznijeg klana.

Nakon pauze na suđenju, Lalić je stao za govornicu, dok je Miljković bio iza njegovih leđa gdje su ga čuvali zatvorski čuvari. Miljković je počeo da postavlja pitanja u vezi ubistva njegovog kuma Miloševića koji je ubijen u decembru 2017. godine, a to ubistvo je inače, poznato kao “ubistvo na šinama”.

Bjekstvo iz Srbije

Lalić je rekao da nije prijavio to ubistvo jer se bojao da bi to mogao da bude problem za njega, a i da Marko i Veljko ne odu u zatvor.

Miljković je nakon toga pitao: “Rekao si da nisi imao svijest da će se ubistvo dogoditi? Zašto si tada bio zabrinut za mene i Belivuka, a sada nisi?”, na šta mu je Lalić odgovorio da su se “neke stvari desile i promijenile”.

Uslijedilo je zatim pitanje Miljkovića “zašto je pobjegao iz zemlje, a postavljao je samo GPS uređaj za praćenje”, na to pitanje svjedok-okrivljeni je odgovorio da je pobjegao jer je mislio da će sve da se slegne, s obzirom na činjenicu da je policija pretresla tada i njegov stan, piše Kurir.

Lalić je istakao i da ima dokaz da je postavio GPS i kameru i to u vidu rupe na zidu preko puta stana Vlastimira Miloševića. Zatim je istakao da nije vidio broj registarskih oznaka na “pasatu” ispod kog je postavio uređaj.

Тагови: