Детаљи ужаса

Ножем му пререзан врат - Како је убијен Милан Љепоја?

  • Извор: Блиц
  • 10.12.2023. 08:01

Пинк Пантер, Милан Љепоја брутално је убијен 9. децембра 2020. године у кући у Ритопеку, јер је, како се наводи у оптужници, клан Вељка Беливука сумњао да је организовао атентат на вођу кавачког клана Радоја Звицера у Kијеву.

Након звјерског злочина Марко Миљковић звани Месар је поручио: “Сад смо га убили, пропишао је мајчино млијеко. Знаш колика коњина брате, 100 кила и Сопранове (Скај надимак Веље Невоље) висине, јак као коњ”.

Милана Љепоју је, према наводима оптужнице, Дејан Тешић (39) звани Флеш, по занимању фитнес тренер из Вршца 9. децембра 2020. године у 18.05 одвезао у такозвану кланицу у Ритопеку, док је Марко Миљковић у поруци, коју је послао власнику озлоглашене куће Влади Драганићу у 21.58 написао:

– Све ЈЕ готово, великог штеточину смо скинули са врата. Топ смо све одрадили, као и увијек – навео је.

Ко је власник Мјесеца и свих његових ресурса?

Ко је власник Мјесеца и свих његових ресурса?

Свједок-окривљени Срђан Лалић испричао је у судници до детаља како је намамљен и на који начин је убијен Милан Љепоја.

– Поменуо сам налог Леон са којег се Миљковић дописивао са шкаљарцима међу којима је био и Водка и од њега је тражио средства за рат. Бановић је спојио Миљковића са надимком Звонце, човјеком који има доста људи за операције и већ је учествовао у Украјини за покушај атентата на Звицера. Миљковић се спаја са надимком Звонце и закључујемо да је из Ниша.

“Упалили смо усисивач како би замаскирали звукове”

Миљковић му обећава да ће му дати блиндирано возило, да се чува. Љепоја је повјеровао, Миљковић му тражи да слика личну карту и он то чини да би му дао овлашћење на колима – наводи Лалић на почетку исказа о убиству Љепоје.

Он додаје да су подаци били насумични и шаље слику овлашћења Љепоји, те покушава да га намами. Према ријечима Лалића, заказује састанак за 9. децембар 2020.

Из кухињског ормара извукли змију од два метра

Из кухињског ормара извукли змију од два метра

Вече прије тог су кола бмв 7 одвезли у кућу у Ритопек и припремали све за отмицу, пише Блиц.

– На дан отмице, у просторији лијево од гараже има остава, ту су били скривени Вељко, Марко, Јанковић и Драганић. Јанковић је држао хеклер за случај да Љепоја потегне оружје. За пратњу су били задужени Ђурић и Хрватин. Такође је помогао Милош Будимир који је имао корону. Љепоју је код Ласте покупио Тешић пасатом који му је Миљковић обезбиједио. То се десило око 9 ујутру. У кући је био усисивач који смо упалили како би замаскирали звукове уколико дође до проблема – наводи у исказу.

Тешић и Љепоја су дошли. Тешић је изашао из возила, отворио је капију. Ушли су, изашли су, руковали смо се по договору, наводи. Љепоја се окренуо ка њему, требало је да погледа блинду.

– Тешић га је отпозади обухватио рукама, ја сам Љепоју ухватио за ревере и џудо техником чишћења сам их почистио обојицу. Тешић није пустио Љепоју. Тада су из скривене просторије излетјели и остали. Вељко је неколико пута згазио по лицу, у предјелу вилице. Тако га је онеспособио. Ја сам му везао руке лисицама. Унијели смо га у просторију. Приликом ударања Љепоје Вељко је повриједио ногу и шепао је. Скинули смо му гардеробу и остао је у доњем вешу, пише Блиц.

“Сугерисао сам да је хуманије да то ријеше другачије”

– Није био тучен, схватио је у каквој је ситуацији. Око му је било затворено. У гаражи је било трагова крви, а потом је ту нађен његов ДНK. Унијели смо га у скривену просторију, поставили у столицу која је била ту. Врло брзо је дао шифру од Скаја. Углавном смо га чували ја и Марко Будимир. Вељко и Марко су отишли горе да провјере његов телефон. Улазили су други људи, признао је своје учешће у покушаја убиства у Украјини објаснио је то финансијским мотивима – навео је у исказу Лалић те додао:

– Расвијетлио је још нека лица која су планирана за друге ликвидације. Није био тучен. Марко Будимир и ја смо разговарали са њим. У једном моменту су ушли и други учесници. Био је ту и Бојан Хрватин. Са Драганићем сам скидао ДНK са хеклера. Мислим да је био ту и Јанковић. Чули смо кркљање и видјели смо како Хрватин и Беливук даве Љепоју. Чули смо да то траје и мучио се. Видио сам да му је рука сломљена и сугерисао сам да је хуманије да то ријеше другачије. Ставили смо му жицу око врата и затегли. Поплавио је и преминуо. Вељко је донио кадицу и великим ножем му пререзао врат. Од тог момента није био жив са сигурношћу могу да кажем – рекао је.

Чувајте се ових ствари ако користите Инстаграм!

Чувајте се ових ствари ако користите Инстаграм!

Према Лалићевим ријечима, очистили су просторију, док су се Хрватин и Вељко Беливук удаљили из просторије и убрзо је одвезао Марка Будимира, Миљковића, Драганића до кривине код ријеке и ту их је оставио.

– Они су сишли доле до ријеке и просули остатке – закључио је тада Лалић.

Пронађен возач камиона који је нестао у Словенији

Пронађен возач камиона који је нестао у Словенији

Милан Љепоја из Ниша познат је као актер спектакуларне пљачке у Дубаију, а сваки траг му се изгубио почетком децембра 2020. године када је, како је рекао супрузи, кренуо да купи аутомобил. Kод куће је оставио мобилни телефон, позвао је такси и отишао у непознатом правцу. Kући се више није вратио. Његова породица убрзо је почела да сумња да је он убијен.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.