Okrivljeni saradnik

Hrvatin tvrdi da je optuženima za ubistvo u Belvilu namješteno

  • Извор: Телеграф
  • 08.04.2023. 21:48

Okrivljeni saradnik Bojan Hrvatin završio je davanje iskaza pred Specijalnim sudom u okviru suđenja kriminalnom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. On je rekao da je ta grupa Lazaru Tejiću i ostalim optuženim za ubistvo Bojana Mirkovića u garaži u naselju Belvil, to ubistvo namjestila.

Naime, Miljković je Hrvatima pitao da li ostaje pri tvrdnji da su odnosi među pripadnicima grupe bili bratski, a potom i pitao zbog čega je sklopio sporazum ako je odlika bratskog odnosa lojalnost.

- Ako Miljković i Belivuk dok su na slobodi mogu da namjeste momke koji su optuženi za ubistvo Bojana Mirkovića u naselju Belvil, što ne bih i ja govorio sada ovako kada smo svi "popadali" - rekao je Hrvatin.

Za ubistvo Bojana Mirkovića 2020. godine u Belvilu optuženi su Lazar Tejić, Filip Ivanović i Dušan Kokoruž, koji su i dalje u pritvoru, kao i Ivan Nikčević i Tejićev očuh Bojan Kovačević koji su nedavno, odlukom Apelacionog suda, pušteni na slobodu.

Svjedok otkrio surove detalje likvidacija klana Velje Nevolje: Belivuk prijetio advokatici?

Svjedok otkrio surove detalje likvidacija klana Velje Nevolje: Belivuk prijetio advokatici?

Podsjetimo, od petorice optuženih, samo je Lazar Tejić priznao izvršenje krivičnog djela, a takođe je rekao da ostala četvorica koji se nalaze na optuženičkoj klupi sa tim nisu imali ništa. Nakon Hrvatinove izjave postavlja se pitanje da li je Tejić zaista izvršio krivično djelo ili je u pitanju lažno priznanje.

Lazar Tejić se 25. novembra 2020. godine pred tužilaštvom branio ćutanjem, ali je na pripremnom ročištu održanom 23. novembra 2021. godine priznao da je izvršio krivično djelo, s tim što nije priznao kvalifikaciju prema kojoj se radi o teškom ubistvu na podmukao način.

Tejićevo priznanje

On je na ročištu 23. novmebra 2021. godine iznio detalje ubistva.

- Ja sam izvršio ovo ubistvo, ali ostali s tim nemaju veze. 29. novembra 2019. godine sam izašao iz zatvora. Često sam izlazio, znao sam da u svakom lokalu mogu da kupim kokain. Uzimao sam kokain od Bojana Mirkovića, koji mi je ponudio da prodajem. Do konflikta je došlo jer nisam mogao da ispratim tempo prodaje koji mi je nametnuo. Plašio sam ga se jer mi je prijetio, zato sam mu pratio kretanje. Nisam htio da izvršim ubistvo na javnom mjestu. GPRS, i dva telefona nabavio sam od osobe koju neću da imenujem - rekao je Tejić.

Dodao je da je Mirkovića pratio uz pomoć aplikacije, a da je Samsung pomoću kojeg ga je pratio ostavio u Batajnici da zavara trag.

- Niko osim mene nije pratio njegovo kretanje, od postavljanja uređaja do ubistva je prošlo nekoliko dana. Ustao sam i krenuo ka Bloku 62 gdje sam uzeo elektirčni bicikl. Taksijem sam otišao sam do Batajnice kako bih na telefon preko kog sam pratio njegovo kretanje povezao svoj telefon. Kad sam opet uzeo bicikl, bilo je 12 ili 13 sati. Kretao sam se oko garaže Belvila, prateći njegovo kretanje. Ušao sam za njim i ubio ga, otarasio sam se pištolja, bicikla i uređaja - ispričao je Tejić.

Lalić otkrio zastrašujuće detalje na suđenju - Zvicer je obezbijedio 5 miliona evra za ubistvo Vučića

Lalić otkrio zastrašujuće detalje na suđenju - Zvicer je obezbijedio 5 miliona evra za ubistvo Vučića

Kako je potom rekao, pitao je majku da ga odveze na Zaltibor da odmori, a nakon toga je na vijestima vidio da je uhapšen Bojan Kovačević, nevjenčani suprug njegove majke, koji ga je na Zlatibor dovezao.

Optuženog Dušana Kokoruža, kako je rekao, dugo zna.

Član grupe Belivuk-Miljković: Simeunović na slobodi

Član grupe Belivuk-Miljković: Simeunović na slobodi

- Izlazio mi je u susret da me vozi i da mi da novac kada mi je potreban. Pristao je da dođe na Zlatibor po mene i da me odveze do granice. Nije znao da sam počinio ubistvo, rekao sam da dugujem novac i da mi prijete. Pitao sam da me odveze do Loznice. Na pumpi je trebalo da me čeka automobil koji je trebalo da me odveze do granice jer sam se uspaničio. Ostale optužene ne poznajem i ne znam zašto su u sudnici. Kajem se, volio bih da vratim vrijeme i da ispravim mnoge stavri koje sam uradio - zaključio je Tejić i rekao da ne želi da odgovara ni na kakva dodatna pitanja.

(Foto: Telegraf)

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.